В несигурния днешен свят хората с пари се подготвят за

...
В несигурния днешен свят хората с пари се подготвят за
Коментари Харесай

Страхът от апокалипсис подтиква милиардерите да строят убежища


В несигурния сегашен свят хората с пари се приготвят за най-лошото
(снимка: CC0 Public Domain)

Марк Зукърбърг, шефът на Meta и един от най-богатите хора на планетата, построява голям комплекс с под земята бункер на Хаваите. Обектът с хипотетична стойност към 270 милиона $ ще се разгърне на повърхност от към 5,7 кв.км.

По-точно, цената за построяването на комплекса възлиза на към 100 милиона, само че Зукърбърг е платил и 170 милиона за земята. Освен това евентуално всички тези оценки са подценени, отбелязва Wired в обява за плана.

Съоръжението се построява в североизточната част на хавайския остров Кауай. Според журналистическото следствие, строителната площадка има висока ограда и се охранява от огромен брой хора. Всички служащи на място са обвързани със строго съглашение за неразкриване на информация.
още по темата
Според наличните данни, площта на земята, върху която се правят работите, е към 5,7 кв.км, а подземно леговище ще има обща повърхност от съвсем 470 кв.м.

Въпреки обстоятелството, че бункерът съставлява максимален интерес, не може да се каже, че обектът като цяло е отдаден на него. На повърхността ще има две имения с офиси, конферентни зали и кухни, тъй че това явно не е място, където Зукърбърг възнамерява да дойде единствено при положение на планетарна злополука.

Освен това в близката гориста околност ще бъде построена мрежа от 11 дискообразни къщички на дървета, свързани с въжени мостове, които разрешават на посетителите да се придвижват от една постройка в друга, до момента в който остават измежду върховете на дърветата.

Имотът ще разполага също с фитнес зала в цялостен размер, плувни басейни, сауна, хидромасажна вана, дребен басейн и тенис корт.

Между другото, тези 270 милиона $ са гигантска сума за частно строителство, тъй че оборудването на Зукърбърг ще бъде едно от най-скъпите в света, издигнато от частно лице. Заслужава да се означи също, че строителството продължава най-малко от 2016 г.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР