В несъстоятелност е обявена охранителната фирма от Велико Търново Зенит

...
В несъстоятелност е обявена охранителната фирма от Велико Търново Зенит
Коментари Харесай

Обявиха в несъстоятелност охранителна фирма в Търново

В неплатежоспособност е оповестена охранителната компания от Велико Търново „ Зенит 21 ” ЕООД. Решението за това на Окръжния съд в остарялата столица е от 28 август. Това заяви в сряда инж. Невена Стефанова, шеф на Инспекцията по труда в остарялата столица.

Тя посочи, че считано от датата на регистриране на правосъдното решение в комерсиалния указател, служащите и чиновниците на компанията получават право да претендират пред фонда „ Гарантирани вземания при неплатежоспособност на работодателя ”. Срокът е тримесечен.

„ Всички, подали тъжби в Инспекцията по труда, ще бъдат осведомени за това тяхно право. При нас жалбите са 15. По време на инспекциите ни във компанията имаше над 40 души ”, разяснява инж. Стефанова.

Общо 418 еднодневни трудови контракти са подписани през август от работодатели в бранша „ Растениевъдство и отглеждане на животни ”. Контролните органи направиха 28 инспекции. През май тази година бе направена законова смяна, която дава опция трудовият контракт за един ден да се подписва и за 4-часова дълготрайност.

Не са открити случаи през миналия месец на незаконосъобразно наемане на малолетни лица без позволение на Инспекцията по труда във Велико Търново. В интервала постъпиха 12 претенции за издаване на позволение за работа на малолетни лица.

Забавени трудови хонорари в размер на 21 711 лв. откриха през август контролните органи. След намесата им са изплатени 7 028 лв.. През миналия месец те са създали 119 инспекции. От тях 23 са следващи, поради дадени наставления в предишни, а 29 са във връзка постъпили сигнали от жители, както и по самодейност на други институции.

Констатираните нарушавания са 388, като 278 от тях са свързани с трудовите правни отношения на служащите и чиновниците.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР