В неотдавнашното си заявление за обявяване в несъстоятелност на крипто

...
В неотдавнашното си заявление за обявяване в несъстоятелност на крипто
Коментари Харесай

Застрашени ли са $230-те милиона, инвестирани от BlockFi в Silicon Valley Bank?

В неотдавнашното си заявление за оповестяване в неплатежоспособност на крипто заемодателя BlockFi разкри, че компанията е вложила $227 милиона в незастрахован съвместен фонд на паричния пазар (MMMF), възложен от Silicon Valley Bank (SVB).

SVB беше затворена от Калифорнийския департамент за финансова отбрана и нововъведения (DFPI) на 10 март.

Инвестицията на към този момент несъществуващия крипто кредитор не е покрита от Федералната корпорация за обезпечаване на депозитите (FDIC) или друга федерална държавна организация и не е обезпечена от банката.

На вложителите във взаимни фондове на паричния пазар обаче се издават дялове на фонда в подмяна на техния капитал, което значи, че средствата на BlockFi може да не са изложени на риск макар финансовите усложнения на SVB.

SVB оферираше няколко капиталови услуги за взаимни фондове, само че не управляваше сама нито един от тях, а разпореждаше това на огромни компании като BlackRock, Morgan Stanley и Western Asset Management.


 


Circle, емитент на USDC , е една от фирмите, които наподобява са били директно наранени от закриването на SVB и банкрута на Silvergate, като $8.6 милиарда от запасите ѝ са били държани в няколко американски финансови институции, в това число SVB, Silvergate и Bank of New York Mellon.

Стойността на запасите, държани в SVB и Silvergate, не е ясна, а Circle чака изясненост за това по какъв начин синдикацията на SVB от страна на FDIC ще повлияе на нейните инвеститори.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР