В неотдавнашно проучване CryptoQuant, компания за анализ на криптовалути, обърна

...
В неотдавнашно проучване CryptoQuant, компания за анализ на криптовалути, обърна
Коментари Харесай

Ето как цената на Биткойн се влияе от предлагането на USDT

В неотдавнашно изследване CryptoQuant, компания за разбор на криптовалути, обърна внимание на взаимоотношението сред предлагането на Tether (USDT) в обращение и динамичността на цената на Биткойн (BTC).

Както е посочено в оповестения отчет, от края на 2022 година насам е налице незабравим скок на циркулиращото предложение на USDT с към 30 милиарда монети.

Исторически видяно, всяко нарастване на предлагането е демонстрирало позитивно въздействие върху траекторията на цените на BTC . Тази поредна корелация се дефинира като едно от главните открития в разбора на CryptoQuant.

Експертите изричат мнението, че повишението на предлагането на USDT предвещава положителни резултати за Биткойн, допринасяйки за бичи настроения. Пазарът на Биткойн е претърпял промяна, показвайки признаци на нараснала ликвидност.

Чрез разбор на данните се вижда мощна корелация сред повишаването на предлагането на USDT и придвижването на цените на Биткойн. Анализаторите настояват, че тази корелация е довела до увеличение на размера на търговията и е благоприятствала динамичната среда за съмненията на цените на BTC.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР