В неотдавнашно изявление главният изпълнителен директор на Coin Bureau Ник

...
В неотдавнашно изявление главният изпълнителен директор на Coin Bureau Ник
Коментари Харесай

Ето какво може да привлече милиарди долари към крипто пазарите

В неотдавнашно изказване основният изпълнителен шеф на Coin Bureau Ник Пукрин акцентира забележителен, само че значително подценяван катализатор на крипто пазара.

Този катализатор включва крипто запалянковци, които събират $14 милиарда във фиатни пари, които биха могли да реинвестират в криптовалути.

Изминаха съвсем две години от срутва на FTX и от този момент пейзажът се промени доста. Ключово развиване е проектът на банкрутиралата компания да изплати 118% от всички доларови претенции на кредиторите, възлизащи на зашеметяващите $14.5 милиарда. Според Пукрин това погашение ще отиде при физически лица, които към този момент са вложили в крипто.

Въпреки че някои кредитори на FTX може да изберат да запазят доларите си, Пукрин счита, че доста от тях евентуално ще реинвестират парите назад в крипто пазарите. Тази реинвестиция може да бъде изключително въздействаща в този момент, защото може да помогне за балансиране на заплащанията от Mt Gox.

Когато се комбинират с крипто заплащанията на Gemini, общата сума на криптовалутите, изпратена на кредиторите, възлиза на $10.6 милиарда. С включването на фиатните заплащания на FTX обаче ще бъде изплатен чист паричен остатък от $3.9 милиарда.

K33 прегледа чистото влияние върху ликвидността при разнообразни сюжети, в това число три, при които Gox/Gemini продава, и два, при които кредиторите на FTX купуват. Резултатите варират от негативен чист резултат от $2.3 милиарда до позитивен от $1.19 милиарда.

Пукрин допуска, че тези оценки може да са прекомерно консервативни. FTX планува сюжет, при който най-малко 50% от фиатните средства се връщат в BTC. Този сюжет би довел до чиста позитивна ликвидност от най-малко $1.9 милиарда, даже в случай че купувачите на Gox/Gemini се освободят от 50% от активите си. При най-благоприятен сюжет това може да докара до чисти покупки, надхвърлящи $4 милиарда.

Пукрин обаче означи също, че времето е от решаващо значение. Докато Gemini цели юни, а крайният период за заплащане на Mt. Gox е октомври, кредиторите на FTX се приготвят за заплащания в края на четвъртото тримесечие. Поради това може да отнеме известно време покупките на кредитни вложители на FTX да повлияят на чистата ликвидност.

Въпреки това Пукрин остава оптимист, заявявайки:

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР