В неотдавнашно интервю за BRICS TV Фабио Борхес, професор във

...
В неотдавнашно интервю за BRICS TV Фабио Борхес, професор във
Коментари Харесай

БРИКС: Защо Русия е толкова важна за съюза

В неотдавнашно изявление за BRICS TV Фабио Борхес, професор във Федералния университет за интеграция на латиноамериканци (UNILA) и куратор на БРИКС, показа своите визии по отношение на актуалното съветско председателство на БРИКС и въздействието на новите членове на международната сцена.

Според Борхес Русия гледа на своето председателство на БРИКС като на опция да се застъпи за разговора и мира, като се има поради забележителната ѝ роля в интернационалните каузи. Очаква се това водачество да сложи началото на интервал на интензивно присъединяване в групата.

Що се отнася до целите на Бразилия и другите страни членки, Борхес акцентира груповия ангажимент за поощряване на кротичък, многостранен свят и решение на въпроси като икономическото развиване, обществения прогрес и изменението на климата.

Предвижда се съдействие в разнообразни браншове, в това число стопанска система, чиста сила и просвета.

Включването на нови членове отразява възходящия интерес към БРИКС и ускорява неговото икономическо и политическо въздействие в международен мащаб.

Въпреки това Борхес означи евентуалните провокации при постигането на консенсус, изключително по въпроси, свързани с културата и енергетиката, поради другите профили на страните членки.

Борхес посочи разнородния темперамент на БРИКС, включващ разнообразни географски, културни и религиозни среди.

Въпреки че тези разлики могат да съставляват предизвикателство, те също по този начин дават благоприятни условия за взаимно съгласие и съдействие, съобразени с общата цел за основаване на по-справедлива и демократична интернационална система.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР