В неотдавнашен туит Илон Мъск, главен изпълнителен директор на Tesla,

...
В неотдавнашен туит Илон Мъск, главен изпълнителен директор на Tesla,
Коментари Харесай

Илон Мъск предупреждава за банкова криза – Повратна точка за Биткойн?

В скорошен туит Илон Мъск, основен изпълнителен шеф на Tesla, изрази угриженост за " най-сериозния очертаващ се проблем " в банковата система.

Мъск отговори на разбор на, в който се акцентира, че над $2.5 трилиона дълг за търговски недвижими парцели ще стане дължим през идващите пет години, което е най-значителната сума в историята.

Малките банки в рецесия

Понастоящем дребните банки изпитват съществени усложнения и са в центъра на тази рецесия, защото те отпускат 70% от заемите за търговски недвижими парцели.

Рефинансирането на тези заеми ще бъде скъпо, като се има поради, че комерсиалните недвижими парцели са заети единствено на 60-70 %. В същото време лихвените проценти са се нараснали повече от два пъти.

Падащите цени на ипотечните облигации на дребно се трансфораха във все по-голям проблем за по-малките банки, които към този момент страдат от намаляващото търсене на търговски парцели и бягащите инвеститори.

Риск от финансова рецесия

По-голямата част от този дълг е била финансирана, когато главните лихвени проценти са били близки до нулата и той би трябвало да бъде рефинансиран в среда, в която лихвените проценти са по-високи, стойностите са по-ниски, а пазарът е по-малко ликвиден. Тази проблематична обстановка може да докара до нова огромна финансова рецесия, защото рефинансирането на заемите при тези условия е извънредно скъпо и рисковано.

Експертите предизвестяват за сериозна систематична рецесия в банковата система, най-много в районните банки.

Повратна точка за Биткойн

Банковата рецесия може да се окаже повратна точка за Биткойн , както към този момент беше демонстрирано с банкрута на Silicon Valley Bank (SVB). С разгръщането на банковата рецесия, която може би ще надмине огромната финансова рецесия от 2008 година, довела до основаването на BTC, нуждата от децентрализирани пари може да стане по-очевидна за мнозина.

Ако банките продължат да падат като домино, това евентуално ще окаже доста въздействие върху цената на Биткойн. Хората може да се извърнат към актива, с цел да защитят притежанията си, защото криптовалутата се трансформира в в изискванията на банкова рецесия.


 


Ролята на Федералния запас

Федералният запас на Съединени американски щати (Фед) също играе основна роля в рецесията, повишавайки лихвените проценти прекомерно бързо.

Скот Речлър, ръководител и основен изпълнителен шеф на RXR и шеф във Фед на Ню Йорк приканва за стратегия,.

Речнър предизвести за тежка систематична рецесия в банковата система, изключително в районните банки и прикани за закъснение на темпа и предприемане на подобаващи защитни ограничения, с цел да се сведат вредите до най-малко.

Очертаващата се банкова рецесия, на която обръщат внимание Илон Мъск и The Kobeissi Letter, е сериозен проблем изключително за дребните банки. Рефинансирането на заеми при сегашните условия е скъпо и рисковано и може да докара до съществени последствия.

Необходимостта от децентрализирана валута като Биткойн може да стане по-очевидна за мнозина, в случай че банките продължат да падат. Предстои да забележим по какъв начин Федералният запас ще се оправи с рецесията и дали ще даде на кредиторите независимост на деяние, с цел да работят с кредитополучателите за създаване на виновни и градивни проекти за рефинансиране.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР