В неочакван ход администрацията на Джо Байдън заяви в четвъртък,

...
В неочакван ход администрацията на Джо Байдън заяви в четвъртък,
Коментари Харесай

САЩ готови за преговори с Иран по ядрената сделка

В непредвиден ход администрацията на Джо Байдън съобщи в четвъртък, че Съединени американски щати са подготвени да седнат за договаряния с Техеран и други страни, подписали нуклеарната договорка с Иран. Преди нито една от страните да е подхванала някакви осезаеми дейности за избавяне или връщане към спазването на съглашението, заяви Си Ен Ен.

" Съединените щати ще одобряват покана от висшия представител на Европейския съюз да участва на срещата на шестте и Иран, с цел да обсъдят дипломатическия път по нуклеарната стратегия на Иран ", съобщи представителят на Държавния департамент Нед Прайс. Форматът на шестте се отнася до непрекъснатите членове на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации - Китай, Франция, Русия, Обединеното кралство и Съединени американски щати - и Германия.
 Иран слага 7 условия на Съединени американски щати за нуклеарната договорка
Иран слага 7 условия на Съединени американски щати за нуклеарната договорка

Шанс за осъществяване на нуклеарното съглашение

Високопоставен чиновник на Държавния департамент съобщи, че виждат прекосяването към полемики като " вярната последваща стъпка ".

Не е ясно дали иранците биха приели сходна интродукция, съобщи представител на Държавния департамент пред кореспонденти в четвъртък, нито е планувана среща.

Политическият шеф на Европейската работа за външна активност в четвъртък съобщи, че е " подготвен да предложения участниците в иранската нуклеарна договорка и Съединени американски щати на неофициална среща , с цел да разиска пътя напред " по договорката.
 Хаменеи: Няма връщане към нуклеарната договорка, в случай че Съединени американски щати не анулират глобите
Хаменеи: Няма връщане към нуклеарната договорка, в случай че Съединени американски щати не анулират глобите

Иран извърши всичките си отговорности към нуклеарното съглашение

Белият дом осведоми Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, че анулира едностранните старания на администрацията на Тръмп да анулира глобите на Организация на обединените нации против Иран. Той отстранява рестриктивните мерки за пътешестване, сложени на ирански дипломати в Обединените народи от администрацията на Тръмп. Това ограничи задграничните пратеници до техните задачи и територията на Организация на обединените нации в Ню Йорк.

Промяната в политиката на Съединени американски щати по нуклеарното досие на режима на аятоласите идва след диалози на държавния секретар Тони Блинкън с негови сътрудници от Франция, Германия и Англия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР