В Нексо“ работят хора, които са учредители и членове на

...
В Нексо“ работят хора, които са учредители и членове на
Коментари Харесай

Мирчев: Десните не се обръщат към бизнеси, които искат насрещни услуги

В „ Нексо “ работят хора, които са учредители и членове на ДаБГ – една от трите обединения в обединението Демократична България, и някои от тях са донори на партията. В момента се прави вътрешна инспекция, с цел да се открият точните условия към даренията. Те обаче са осъществени съгласно условията на закона. Това изясни депутатът от Демократична България Ивайло Мирчев в изявление за Нова.

Той описа, че ДаБГ търси финансова поддръжка от софтуерния бранш за всяка една предизборна акция. „ Няма по какъв начин сходни акции да се финансират с партийна дотация. Ние вършим регулярни среща с ИТ асоциациите, с обособени компании. Те са обществени. Правихме среща и в Лондон с българи, които са в софтуерни компании, и се молим за тези акции “, сподели десният народен представител.

Мирчев беше безапелационен, че десните не се обръщат към бизнеси, в които някой може да им изиска „ насрещни услуги “ - да вземем за пример споразумяване на публични поръчки. „ Обръщаме се единствено към ИТ компании, които работят в чужбина, тъй като знаем какво желаят тези хора. А те желаят едно – по-добра среда “, уточни той. И призна, че когато дойдат идващите избори, още веднъж десните ще се извърнат към софтуерните компании, тъй като нямат различен ицбор.

 
Депутатът възмутено подсети, че обвиняванията към десницата идват от шоумена Слави Трифонов, който, като партиен водач на Има Такъв Народ, по този начин и не подаде имуществена декларация в държавната антикорупционна комисия КПКОНПИ. „ Това е все едно Чикатило (съветски сериен палач – бел.ред.) да ви приказва за проблемите с домашното принуждение “, посочи Мирчев. Докато даренията за неговата партия идват частни лица, които са подали съответната декларация. „ В момента ние се обясняваме за това, че сме спазили закона и сме били пределно ясни към обществото и Сметната палата “, огорчено установи Мирчев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР