В него ще бъдат вписани всички окончателни оценки от 8,

...
В него ще бъдат вписани всички окончателни оценки от 8,
Коментари Харесай

Промени: Учениците ще имат изпити и още едно удостоверение след 10-и клас

В него ще бъдат вписани всички дефинитивни оценки от 8, 9 и 10 клас

Нови условия за банкет във висшите учебни заведения ще има за учениците, които следващата година ще са 10-ти клас и ще аплайват през 2022 година Те ще са първите, които ще получат уверение след приключен 10-и клас. В него ще попадат всички дефинитивни оценки от курса на образование – 8-ми, 9-и, 10-и клас. От министерството дадоха обещание за кандидатстване в университет да се взимат поради и тези оценки, заяви Нова тв.

``
реклама

Настоящите деветокласници са първите, които ще имат изпити през две години. В края на 10-и клас ще имат два наложителни – по математика и по български език, и два по избор – по непознат език и осведомителни технологии. С оценките от изпитите учебното заведение си ще сменят единствено учениците от обединените учебни заведения, които са до 10-и клас.

В петък просветният министър разгласи, че университетите свиват приема на студенти. Догодина висшите учебни заведения ще разгласят с 2700 места по-малко до малко над 43 000. В тази численост са включени както местата за първокурсници, по този начин и за тези за магистратура и докторантура. 

Държавата стяга контрола върху приема в посоки, от които пазарът няма потребност. Така в осем специалности в 10 университета през идната година няма да има места за нови студенти. Сред тях са „ Политически науки ” във Великотърновския университет и „ Социални действия ” в Медицинския университет в Плевен.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0 n eXu s (преди 40 секунди) Рейтинг: 16882 | Одобрение: -8178 Да свият местата до 10 000 и това е. Останалото е пролетарии и селтаци,. Arkiva Shqip | Max Productional | Redbox Entertainment | Eran Production | Entermedia/Mixey Music (AL)Shqipëria dhe Bullgaria në zemrën time. Dy vende të lashta të mëdha. https://www.youtube.com/watch?v=MTScExDUBJM Напиши коментарИме:Коментар: Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР