В неделя започна демонтирането на 30-метровата кула с уникална сцена,

...
В неделя започна демонтирането на 30-метровата кула с уникална сцена,
Коментари Харесай

Демонтират 30-метровата сцена кула в Пловдив

В неделя стартира демонтирането на 30-метровата кула с неповторима сцена, на която със спектакъла "Ние сме всички цветове " в събота вечерта бе даден стартът на програмата по плана "Пловдив - Европейска столица на културата 2019 ". По време на откриването по друго време на сцената се качиха общо 1500 участници, които в края на програмата на двата подиума от по 120 метра, изписаха с огромни букви #заедно#together.

Кметът на Пловдив Иван Тотев даде началото на културната година, през която Пловдив ще съставлява България и ще бъде европейска столица на културата. Тотев съобщи, че в хилядолетната си история, най-старият жив град в Европа постоянно е бил културен център в сърцето на не една цивилизация. Градът е събрал в себе си разнообразни етноси и религии. Под този дирек от светлина, символизиращ нашия блян към познанието, ние приказваме на разнообразни езици от разнообразни страни, само че ние приказваме за това, което ни сплотява дружно, акцентира в словото си Тотев.

В приветствието си еврокомисарят Мария Габриел сподели, че е горда, че Пловдив е първият български град, който ще бъде столица на културата на цяла Европа. По думите й Пловдив постоянно е бил в сърцето на културната история на България и Европа.
На кмета Иван Тотев в наличието на вицепрезидента Илияна Йотова, ръководителя на Народно събрание Цвета Караянчева и над 500 публични лица, измежду които посетители от градовете европейски столици на културата, от Европейския парламент. бяха връчени приветствени адреси от името на президента Румен Радев, премиера Бойко Борисов и от Европейската комисия.

Спектакълът бе осъществен под управлението на създателя на "Phase7 " Свен Сьорен Байер, който даде на феновете незабравимо прекарване от музика, светлини и фойерверки.

Едногодишната стратегия бе готова от фондация "Пловдив 2019 " в границите на четири години и включва 300 плана и близо 500 събития, които обгръщат целия Южен централен регион, както и градовете финалисти от втория кръг на конкуренцията - Варна, София и Велико Търново. Тя бе структурирана в четири тематични платформи - Сливане, Трансформиране, Възраждане и Релаксиране, свързани с типичните за града особености.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР