В неделя вечер се случи нещо, което действително изглежда немислимо.

...
В неделя вечер се случи нещо, което действително изглежда немислимо.
Коментари Харесай

Бий, за да те уважават

В неделя вечер се случи нещо, което фактически наподобява немислимо. Даже някои от авторитените уеб сайтове за спорт разгласиха публикации, в които се твърдеше, че Нюкасъл е „ учудил футболния свят “. В най-положителния смисъл на думата – да учудиш някого би трябвало да значи, че си се справил над предстоящото и си постигнал нещичко, за което ще се приказва дълго. Дори и да сте симпатизанти на „ свраките “, вероятно не сте очаквали да сте чак толкоз „ прелестно сюрпризирани “.



Играчите на Еди Хау победиха с 8:0 като посетител Шефилд Юнайтед. Повтарям – 8 (осем) на 0 (нула). Това е мач сред два тима от индустриални градове, които не са привикнали да печелят трофеи, не са привикнали да побеждават даже. И да – Нюкасъл може и към този момент да играе в Шампионската лига (разказвах ви към този момент за епопеята на „ черно-белите “ из улиците на Милано), само че по никакъв метод никой не чака, че този тим е кадърен да завоюва с 8:0. Като посетител. Достатъчен мотив, с цел да възпроизведем следващата доза последователност и да ви срещна с най-паметните победи в историята на Висшата лига от нейното битие от началото на 90-те на предишния век.

Morning!
— Newcastle United FC (@NUFC)

Да стартираме от допустимо най-нестандартната позиция. Когато един тим успее да вкара осем гола, евентуално множеството хора чакат, че най-малко един футболист (най-често централният нападател) е вкарал повече от един гол. Да, само че не, както би възкликнал към този момент починалият Петко Бочаров. Отново граничещ със сюрреализма, само че мачът в неделната вечер разреши на осем разнообразни футболисти от един и същи тим да вкарат гол в един и същи мач – факт, който... самичък по себе си е неповторим. Лонгстаф, Бърн, Ботман, Уилсън, Гордън, Алмирон, Гимараеш, Исак. Не са герои от „ Властелинът на пръстените “, а всичките голмайстори в един мач от един тим. Но стига. Макар да величая много отбора от гордия североизток, е време да посоча четири мача, които са били даже с по-изразителни победи от упоменатото 0:8.

И още веднъж – може и да не вярвате, само че има 4 мача в историята на Висшата лига, които са даже по-унизителни за един от тимовете. Поемаме към средата на 90-те.

1. Ман Юнайтед – Ипсиуч 9:0, 1995 година Вече е почнала ерата на сър Алекс Фъргюсън. „ Червените дяволи “ вилнеят из най-високия етаж на футболната пирамида из Англия, само че едва ли и самите те чакат сходно заличаване над скромните и симпатични „ трактористи “. Двубоят ще се запомни и с това, че Анди Коул вкарва пет гола, което е връх за най-вече попадения в границите на един дуел за един състезател (не е едноличен, Димитър Бербатов стори същото години по-късно още веднъж с екипа на Юнайтед против Блекбърн. По пет гола имат още Дефо, Шиърър и Агуеро). Докога ще те чакаме, Ерлинг Холанд?!

2. Саутхемптън – Лестър 0:9, 2019 година Вероятно най-странният мач в тази ранглиста. „ Лисиците “ станаха първенци през 2016, изпаданаха след още няколко години, а сред тези две радикално разнообразни „ достижения “, реализираха най-сериозната победа като посетител във Висшата лига. Чилуел откри, след това и Тилеманс означи, внезапно стартира шоуто на Перес и Варди, като последните двама упоменати не се задоволиха, до момента в който не докараха нещата до хеттрик. Абсурдно. Даже Туитър-акаунтът на Лестър през вчерашния ден при разгрома на Нюкасъл, предизвикал тази публикация, написа ироничното, само че занимателно и отчитащо, че техният връх за гостуваща победа остава: „ Phew ”.

3. Ман Юнайтед – Саутхемптън 9:0, 2021 година Пак Юнайтед и отново Саутхемптън. Просто от нищото. „ Светците “ в границите на два сезона трябваше да преглътнат две големи унижения и насмешки, като най-малко този път бяха посетители. Бруно Фернандеш беше във вихъра си, вкара единствено един гол, само че сътвори половин дузина други. Само ще загатна, че в този дуел имаше толкоз голове във вратата на симпатичния отбор от юга, че дори остане място и време за фигури като Даниел Джеймс, Скот МакТомини и Аарън Уан-Бисака да отбележат. Cheers to that!

4. Ливърпул – Борнемут 9:0, 2022 година За този мач се носят митове. Хората, които обичат да играят Fantasy Premier League, по това време разполагаха в тимовете с Мохамед Салах. Като видите резултата, евентуално ще сте удовлетворени. Като видите голмайсторите – евентуално не. Мохамед Салах не означи и не асистира за нито едно от попаденията на мърсисайдци, въпреки да игра 90 минути и да гледаше по какъв начин неговите съотборници безмилостно поразяваха вратата на съперника. Е, върхът си остава.

Така че – дано Нюкасъл се постарае повечко другия път!

Автор Стефан Георгиев





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР