В неделя в Благоевград се открива македонски културен център на

...
В неделя в Благоевград се открива македонски културен център на
Коментари Харесай

Нешков: Няма разрешение за откриването на македонски център в Благоевград


В неделя в Благоевград се открива македонски културен център на името на Никола Вапцаров. Това антибългарска провокация ли е или не - посетител в студиото на bTV е журналистът Любчо Нешков.

„ Както всичко обвързвано с македонизма, и това е и кухо, и подправено. Нито е културен, нито е център, нито е македонски “, съобщи той.

„ Първо тъй като няма никакво позволение, няма никаква организация. Става въпрос за един частен парцел, подписан за наем с някакви частни лица, които са поставили против няколкостотин лв. този надпис и тази фигура “, изясни журналистът.

По-интересното е кой прави това и с каква цел, и кой се готви да го открива, разяснява Нешков.

„ Човекът, който организираше антиевропейските, антибългарските, антимакедонските митинги в центъра на Скопие през месец юни, когато на процедура Македония, с помощта на българския политически хайлайф, и то в целокупност доста мощно, даде зелена светлина да стартира договаряния с Европейски Съюз. След това стартира тази нервност с българските опустошения и така нататък “, съобщи Любчо Нешков.

Според него това е партията на Християн Мицовски – ВМРО-ДПМНЕ.

„ Тук е хубаво да се спомене кой провежда така наречен юридически отдел в тази партия, който финансира, който подкрепя по всевъзможен метод основаването на тази в действителност ниска антимакедонска, в случай че те се смятат в действителност за македонци, това е против техните ползи. Тук би трябвало да се отговори на въпроса кой има интерес “, сподели още Любчо Нешков.

По думите му това са основателите на македонизма, „ тъй като това е геополитически план, който обслужва ползите не на Скопие, не на положителните връзки сред България и Македония, а на север – североизток “.

Гледайте целия диалог във видеото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР