В неделя цената на биткойна, която в последно време отбеляза

...
В неделя цената на биткойна, която в последно време отбеляза
Коментари Харесай

Възстановява ли се биткойнът? Цената на криптовалутата се покачи със 7,6%

В неделя цената на биткойна, която напоследък означи рекорден спад, се повиши с към 7,6% достигайки до $20,404. Това е сигнал за възобновяване, разясняват специалисти, цитириани от CNN Business.

Най-голямата криптовалута в света към този момент е нагоре с 16,7% от тазгодишното дъно от $17 592,78, регистрирано на 18 юни, когато цената му срина поради терзанията на вложителите за възходящите проблеми в крипто промишлеността и на фона на общото отдръпване от по-рискови активи.

Андрю Бренър, началник на интернационалния закрепен приход в National Alliance Securities, разяснява, че покачването на цената на биткойна евентуално е резултат от това, че през почивните дни вложителите на дребно изкупуват цифровата валута, тъй като тогава работят по-малко професионални търговци.

" Някои търговци считат, че в този момент е подобаващ миг да купуват, тъй като биткойнът е на равнище, което демонстрира известна прелест в кратковременен проект ", съобщи Бренър.
 Биткойн се срина под 23 000 $ след срив на две огромни платформи
Инвеститорите в най-голямата криптовалута изгубиха 18% от парите си единствено за ден

Най-голямата криптовалута падна на равнищата от декември 2020 година

Той добави, че биткойн и други цифрови валути въпреки всичко остават извънредно нестабилни.

Ether, монетата, обвързвана с блокчейн мрежата на Ethereum, в неделя се увеличи с повече от 13% до $1 131 по отношение на събота, което при $993 означи най-ниската цена на Ether от началото на тази година.

Разпродажбата на крипто пазара съответства със спада на акциите в Съединени американски щати, където се следи най-големият седмичен процентен спад от две години насам. Причината: опасения от повишение на лихвените проценти и възходящата възможност от криза.

Според от ден на ден специалисти цифровите валути не са добра инвестиция във време, когато Федералният запас на Съединени американски щати (Фед) стяга паричната политика.
 Crypto.com, за която работят и хиляди българи, освобождава 5% от личния състав си след срутва на криптовалутите
Crypto.com, за която работят и хиляди българи, стартира да освобождава чиновници

Това е третата криптокомпания, която освобождава служители
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР