В неделя той стана носител на европейски титли по вдигане

...
В неделя той стана носител на европейски титли по вдигане
Коментари Харесай

Щангата не ми тежеше. Трикратният европейски шампион по вдигане на тежести Ангел Русев

В неделя той стана притежател на европейски трофеи по повдигане на тежести от три следващи години. Последната посвети на новородения си наследник. Ангел Русев е Човек на деня на Свободна Европа.

Един 21-годишен русенец покорява върховете на европейските шампионати по повдигане на тежести към този момент трета година подред. Става дума за Ангел Русев, който в неделя взе европейската купа в категория до 55 кг в Eреван.

Пред бТВ Русев сподели, че си е заречен да завоюва купата като алегоричен подарък за 40-ия ден на новородения си наследник.

" По-сладко ли е да бъдеш баща-шампион? Абсолютно! Това е най-хубавото чувство в живота ми. Такова чувство не съм имал ", сподели Русев пред бТВ след успеха.

" Щангата не ми тежеше. Не знам какво се случваше от самото начало на изхвърлянето. Спомних си какво ми сподели треньорът и просто споделих: " Вдигам я, в случай че би трябвало, ще се контузя, само че ще подвигна ", прибавя той.

Русев взе купата от втория опит, като не му се наложи да прави трети. Той стартира със 135 килограмова щанга, а по-късно подвигна и 141 кг. Русев завоюва и бронз в категория до 61 кг. на европейското в Ереван.

Той завоюва златни медали през 2021 година в Москва и през 2022 година в Тирана. Предстоят му още две надпревари по-късно през годината, на които ще стане ясно дали ще се класира и за летните Олимпийски игри в Париж през 2024 година

Русев има и бронзов орден от Световното състезание в Ташкент през 2021 година, както и второ място на Европейското състезание в Батуми, Грузия през 2019 година

Русев е част и от националния тим, който приключи преди всичко в отборното класиране на Европейското състезание в Тирана през 2022 г.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР