В неделя . Това предизвика сериозни международни реакции, защото някои

...
В неделя . Това предизвика сериозни международни реакции, защото някои
Коментари Харесай

Какво означава трансферът на ядрени оръжия от Русия в Беларус?

В неделя. Това провокира съществени интернационалните реакции, тъй като някои страни го поясняват като ескалация на напрежението .

Пред „ NOVA “ някогашният министър на защитата Велизар Шаламанов разяснява, че съгласно него оповестяването на това решение е част от осведомителната война , която Москва води против Запада, в това число против Европейския съюз /ЕС/ и НАТО.

Целта на съветския президент Владимир Путин била да разедини Европа по въпроса дали да продължи да оказва помощ на Украйна , тъй като по принцип политиката на Москва се базира на всяването на боязън.

Шаламанов акцентира също по този начин, че това решение идва след визитата на президента на Китай в Русия и по тази причина издиректно въвлича и Пекин.

А в този момент Путин ще употребява реакцията на НАТО и Европейския съюз и ще развива тезата, че демонстрират експанзия по отношение на Москва и по тази причина той има право да употребява всички способи.

Александър Велев , който е някогашен сътрудник на „ БНР “ в Берлин акцентира, че тактическото нуклеарно оръжие има относително дребен обсег на деяние . Той е към 1500 километра .

А Путин бил дотолкоз притиснат, че сега той търси всевъзможни благоприятни условия да разколебае западните страни . Освен това към момента не е ясно по кое време оръжието ще бъде ситуирано в Беларус и това нямало да повлияе на бойните дейности в Украйна.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР