В неделя ще преобладава слънчево време с разкъсана висока и

...
В неделя ще преобладава слънчево време с разкъсана висока и
Коментари Харесай

Идват пролетни температури, вижте кога

В неделя ще доминира слънчево време с раздрана висока и междинна облачност. Вятърът ще е слаб, в Дунавската низина до сдържан от запад-северозапад. Ще се затопля и оптималните температури ще са сред 3° и 8°, в обособени региони и по-високи, минималните ще остават относително ниски - сред минус 7° и минус 2°.

В началото на новата седмица облачността ще се усили и в понеделник на обособени места в Западна България, а във вторник на повече места в цялата страна ще има слаби превалявания от дъжд, в планинските региони и от сняг. В понеделник вятърът ще се обърне от югозапад и в източните региони краткотрайно ще се усили, а във вторник за малко ще е от северозапад и с него дневните температури ще се намалят с 2-3 градуса.

В средата на седмицата облачността ще е раздрана, най-вече висока, над доста планински региони до най-вече слънчево. На места в низините и котловините ще бъде мъгливо или с ниска слоеста облачност. Със слаб югозападен вятър още веднъж ще се затопля, повече в планините и планинските региони.

В четвъртък и петък минималните температури в доста региони ще са над нулата, а дневните ще продължат да се покачват - в четвъртък ще доближават и надвишават 15°-16°, по-ниски ще остават в местата с трайна мъгла. В петък по-късно денем от запад ще стартира нарастване на облачността и намаляване на температурите, покачва се вероятността за превалявания, оповестяват от Национален институт по метеорология и хидрология.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР