В неделя ще преобладава слънчево време, над Югоизточна България със

...
В неделя ще преобладава слънчево време, над Югоизточна България със
Коментари Харесай

Очаква ни слънчева, но студена неделя

В неделя ще доминира слънчево време , над Югоизточна България със забележителна облачност и на обособени места там ще превали слаб сняг . Вятърът ще е от север-североизток, ще бъде слаб, в източните региони - сдържан. Максималните температури ще са най-вече сред минус 2 и 3 градуса.

В 12 области в Западна и Централна България е разгласен жълт код поради предстоящи ниски температури . През целия ден негативни ще останат температурите в областите София-град, София-област, Перник, Ловеч, Габрово, Търговище, Разград и Шумен . В планинската част от областите Монтана, Враца и Велико Търново дневните температури също ще останат под нулата.
 
Ниски минимални стойности на термометрите се чакат и в област Кюстендил.

Жълт код е разгласен и за черноморското крайбрежие . Преди обед поривите напразно от север-северозапад ще са със скорост до 15-20 м/с.

 Национален институт по метеорология и хидрология
В планините облачността ще е променлива , по-значителна над източната половина от страната. Ще е съвсем без превалявания. Ще духа сдържан, по-високите и открити елементи и краткотрайно мощен североизточен вятър и остават изискванията за снегонавявания. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде към минус 5, на 2000 м - към минус 10 градуса.-->
 ThinkStock/Getty Images
В понеделник ще бъде слънчево с краткотрайни нараствания на облачността , по-значителни над южните региони от страната и на обособени места там ще превали слаб сняг. Вятърът и в Източна България ще отслабне, до вечерта ще се ориентира от запад-северозапад и във вторник ще се усили, дневните температурите ще се повишат; по-ниски ще са минималните в понеделник, тук-там към момента до минус 10 - минус 12 градуса.
 ThinkStock/Getty Images
Във вторник облачността ще е най-вече висока и междинна, по здрач ще се усилва и вплътнява.

Подробна информация за времето през днешния ден и прогнозата за 10 дни напред вижте на 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР