В неделя ще бъде слънчево с разкъсана висока облачност. Ще

...
В неделя ще бъде слънчево с разкъсана висока облачност. Ще
Коментари Харесай

Слънчево и топло време в края на март

В неделя ще бъде слънчево с раздрана висока облачност. Ще духа слаб, в източните региони и северно от планините до сдържан юг-югозападен вятър. Очаква ни топло време с оптимални температури сред 25° и 30°, в София: 25°-26°.   

Над Черноморието ще бъде слънчево, с раздрана висока облачност. Ще духа до сдържан юг-югозападен вятър. Максималните температури ще бъдат сред 16°-26°. Температурата на морската вода е 10°-12°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще бъде най-вече слънчево. Ще духа до сдържан, по билата и краткотрайно мощен вятър от югозапад. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде към 20°, на 2000 m - към 12°.

В понеделник ще бъде най-вече слънчево с раздрана висока облачност. Вятърът ще остане от юг и с него преносът на сахарски прахуляк над страната ще продължи. Температурите ще се задържат доста по-високи от нормалните за началото на април, оптималните ще са сред 25° и 30°.  

Във вторник вятърът ще се ориентира от северозапад и ще се усили. Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и от запад на изток тук-там в страната ще превали и прегърми. Дневните температури ще се намалят с 4-5 градуса.

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР