В неделя Северна Корея разкритикува за втори ден решението на

...
В неделя Северна Корея разкритикува за втори ден решението на
Коментари Харесай

КНДР критикува САЩ за танковете, изпратени на Украйна

В неделя Северна Корея разкритикува за втори ден решението на Съединени американски щати да изпратят танкове в Украйна като  неетично закононарушение, ориентирано към усложняването на нестабилна интернационална обстановка, заяви " Ройтерс ".

Твърденията на Вашингтон, че Северна Корея е предоставила оръжие на Русия, са неоснователен слух, с цел да оправдае личната си военна помощ за Украйна, съобщи Куон Чунг-кеун, шеф по въпросите на Съединени американски щати в министерството на външните работи на Северна Корея, в изказване, предадено от държавните вести организация KCNA.

" Съединени американски щати работят интензивно, с цел да доставят такива офанзивни оръжия като съществени бойни танкове на Украйна непременно, без да зачитат справедливата угриженост и рецензия на интернационалната общественост, се споделя в изказването. Това е неетично закононарушение, целящо да поддържа интернационалната обстановка нестабилна.
 Северна Корея: Не сме въоръжавали Русия
Северна Корея: Не сме въоръжавали Русия

Доставките били за " Вагнер "

Неоснователните изказвания за оръжейни покупко-продажби сред Северна Корея и Русия са " сериозна провокация, която в никакъв случай не може да бъде разрешена " и увековечаването им ще докара до " в действителност нежелателен резултат ", добави Куон.

В събота авторитетната сестра на севернокорейския водач Ким Чен Ун , Ким Йо Чен, осъди обещанията на Съединени американски щати да доставят бойни танкове на Украйна, потвърждавайки, че Вашингтон от ден на ден пресича алената линия, с цел да завоюва надмощие посредством прокси война.

Припомняме, че Северна Корея изстреля невиждан брой ракети предходната година , в това число междуконтинентални балистични ракети (ICBM), способни да доближат континенталната част на Съединени американски щати. Официални представители на Съединени американски щати и Южна Корея също предизвестиха, че Северът може да се готви

Белият дом съобщи през декември, че Северна Корея е приключила първичната доставка на пехотни ракети и ракети за частната съветска военна компания (ЧВК) " Вагнер ", с цел да поддържа съветските сили в Украйна.
 Зеленски: Доставката през август на танковете Abrams е прекомерно късно
Зеленски: Доставката през август на танковете Abrams е прекомерно късно

Но благодари на западните съдружници за проектите за военна помощ
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР