В неделя Серхио Перес спечели своята втора победа за сезона

...
В неделя Серхио Перес спечели своята втора победа за сезона
Коментари Харесай

Ред Бул имат отговор за спада на формата на Перес в средата на сезона

В неделя Серхио Перес завоюва своята втора победа за сезона във Формула 1, откакто победи в Гран При на Сингапур. Успехът на мексиканеца пристигна след няколко месеца, в които той имаше незадоволителни резултати след успеха в Монако в края на май.

Самият Перес съобщи по-рано през годината, че развиването на RB18 е направило колата по-подходяща за неговия съотборник Макс Верстапен, които сред надпреварите в Монако и Сингапур записа 7 победи и по едно второ (Австрия) и седмо (Великобритания) място. За Перес пък този интервал донесе единствено три подиум, все втори места, от Азербайджан, Англия и Белгия, две отпадания (Канада и Австрия) и няколко други резултат в средата на топ 10.
 Перес към този момент не се усеща удобно в колата на Ред Бул Перес към този момент не се усеща удобно в колата на Ред Бул
Той обаче бе безапелационен в надпреварата на „ Марина Бей “ предходната неделя, а и в квалификацията в събота също не се показа зле, класирайки се втори, на единствено 0.022 секунди зад Шарл Леклер. Още на старта обаче той поведе и стигна до успеха, макар че бе осъден с 5 секунди след финала.
 От Ред Бул дадоха отговор на изказвания на Перес за развиването на RB18 От Ред Бул дадоха отговор на изказвания на Перес за развиването на RB18
„ По време на паузата след „ Монца “ аз отидох във фабриката. Бяхме в контакт съвсем всеки ден, разменяхме си имейл и анализирахме разнообразни неща. Успяхме да разберем какво се е трансформирало за нас и по какъв начин да си върне темпото, което имахме при започване на годината “, съобщи Перес преди началото на Гран При на Япония, в която Верстапен ще може да си подсигурява международната купата за 2022 година.
 Ред Бул: Развитието на колата ни фактически се отрази отрицателно на Перес Ред Бул: Развитието на колата ни фактически се отрази отрицателно на Перес
На „ Сузука “ Леклер чака Ред Бул да имат преимущество, каквото „ Биковете “ демонстрираха и на „ Спа “ преди месец, където Верстапен завоюва квалификацията с близо 0.7 секунди задатък. Според Перес сходен процес на събитията в Страната на изгряващото слънце ще бъде необикновен.

„ Ще бъде необикновено в случай че успеем да повторим това си показване. Ще забележим какво ще стане “, разяснява мексиканецът.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР