В неделя Сенатът на САЩ направи крачка напред по приемането

...
В неделя Сенатът на САЩ направи крачка напред по приемането
Коментари Харесай

Сенатът на САЩ направи крачка към приемането на пакет от помощ за Украйна и Израел, въпреки съпротивата на Тръмп

В неделя Сенатът на Съединени американски щати направи крачка напред по приемането на законопроект за задгранична помощ на стойност 95,3 милиарда $ с решаваща поддръжка за Украйна и Израел след основно гласоподаване за напредване на пакет  включително с поддръжката на 18 републиканци макар съпротивата на някогашния президент Доналд Тръмп, съобщи Си Ен Ен.

Пакетът за задгранична помощ включва милиарди долари в поддръжка на битката на Украйна против Русия и за сигурността на Израел, както и филантропична помощ за цивилни в Газа, Западния бряг и Украйна.

За допускане на законопроекта до разглеждане в Сената гласоподаваха 67 сенатори, а срещу се оповестиха 27. Още един сенатор от Републиканската партия се разгласи в поддръжка на процедурното гласоподаване в неделя спрямо процедурното гласоподаване на законопроекта в четвъртък – знак, че поддръжката на Републиканската партия за мярката остава поредна и даже се уголемява през последните дни, макар лобистките старания на Тръмп против Американска задгранична помощ и предходен пакет, включващ промени в граничната политика.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР