В неделя с умерен в Дунавската равнина и временно силен

...
В неделя с умерен в Дунавската равнина и временно силен
Коментари Харесай

Нахлува хладен въздух, жълт код за силен вятър и валежи в Северна България

В неделя с сдържан в Дунавската низина и краткотрайно мощен северозападен вятър ще нахлува студен въздух и температурите ще се намаляват. Облачността над страната ще е променлива и тук-там, основно в Източна и Южна България, ще има краткотрайни валежи и гръмотевици, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Жълт код е разгласен в 6 области на Северна България за мощен вятър. Кодът е в действие за областите Видинска, Монтанска, Врачанска, Плевенска, Великотърновска и Русенска. В тези области с прекосяването на леден атмосферен фронт, денем северозападният вятър ще се усили, ще е краткотрайно мощен с пориви до 20-22 m/s.

За 5 области в Североизточна България е разгласен жълт код за гръмотевични стихии и превалявания. Това са областите Търговищка, Шуменска, Разградска, Силистренска и Добричка. С прекосяването на студения атмосферен фронт ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни, краткотрайно интензивни превалявания и гръмотевични стихии. Количества превалявания: 25-30 mm, локално и повече. Има условия за градушки.

Без превалявания ще е в западната и централната част от Дунавската низина. Преобладаващите оптимални температури ще бъдат сред 27° и 32°, в София -около 27°, по Черноморието 30-31, в Северна България 29-32, в Южна 32-33 градуса.

В понеделник температурите ще са сред 26 и 30 градуса, превалявания не се чакат. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР