В неделя президентът Владимир Путин ще затвърди властта си на

...
В неделя президентът Владимир Путин ще затвърди властта си на
Коментари Харесай

В Европа започна По обяд срещу Путин 

В неделя президентът Владимир Путин ще затвърди властта си на изборите в Русия, които сигурно ще му донесат безапелационна победа, макар че някои негови съперници проведоха алегоричен митинг по обяд пред изборните секции против ръководството му.

Хора започнаха да се събират пред изборни секции в Русия, само че и в чужбина, откакто Юлия Навалная, вдовицата на някогашния конкурент на Путин Алексей Навални, прикани за образуване на митинг в неделя, в третия и последният ден от президентските избори в Русия. Протести се организират в София, Букурещ, Хелзинки и редища други градове. Кадри от опашките с протестиращи се популяризират в обществената медия Х и от интернационалните осведомителни организации, измежду които Тhe Guardian, Reuters.

Путин, който пристигна на власт през 1999 година, е на път да завоюва нов шестгодишен мандат, който, в случай че приключи, ще му разреши да изпревари Йосиф Сталин и да стане най-дългогодишният водач на Русия от повече от 200 години.

Изборите се организират малко повече от две години откакто Путин провокира най-смъртоносния европейски спор след Втората международна война, като подреди нахлуването в Украйна. Той я дефинира като " специфична военна интервенция ".

Войната е надвиснала над тридневните избори: Украйна неведнъж нападна петролни рафинерии в Русия, обстрелва съветски райони и се пробва да пробие съветските граници с марионетни сили - ход, който Путин съобщи, че няма да остане ненаказан.

Въпреки че преизбирането на Путин не е под въпрос поради контрола му над Русия и неналичието на действителни кандидати, някогашният разузнавач на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) желае да покаже, че има голямата поддръжка на руснаците.

Кремъл се стреми към висока изборна интензивност. Няколко часа преди затварянето на изборните секции в 18:00 ч. изборната интензивност в цялата страна надвиши равнищата от 2018 година - 67,5 %.

Поддръжниците на Алексей Навални, който умря в арктически затвор предишния месец, приканиха руснаците да излязат на митинг " Обяд против Путин ", с цел да покажат несъгласието си с водача, който дефинират като подкупен автократ.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР