В неделя преди обяд облачността ще е разкъсана, на места

...
В неделя преди обяд облачността ще е разкъсана, на места
Коментари Харесай

Днес отново гръмотевици и дъжд или ще става за плаж?

В неделя преди обяд облачността ще е раздрана, тук-там - намаляваща до слънчево. В следобедните часове и до среднощ още веднъж ще има краткотрайни, в обособени региони - интензивни превалявания, съпроводени с гръмотевици. Възможни са и градушки.

Максималните температури ще са сред 28 и 33 градуса, в София - към 28 градуса. Това сочи прогнозата на дежурния синоптик Христо Христов в уеб страницата на Национален институт по метеорология и хидрология към Българска академия на науките.  

По Черноморието ще има валежи от дъжд, след обяд и до среднощ, съпроводени с гръмотевици. Вятърът ще е слаб, от север-североизток. Максималните температури ще са 28-29 градуса. Температурата на морската вода е 25-27 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.   В планините преди обяд ще доминира слънчево време. В следобедните часове ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици. Ще духа слаб север-северозападен вятър.

Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 21 градуса, на 2000 метра - към 16 градуса.   И през последните дни на месеца тук-там, основно след обяд и до среднощ, ще има краткотрайни, в обособени региони - интензивни превалявания, съпроводени с гръмотевици, вероятни са и градушки. Вероятността за обилни количества понижава, само че въпреки всичко на изолирани места са вероятни такива. Преди обяд ще има и слънчеви часове. Температурите ще останат малко по-ниски от нормалните за интервала - преобладаващите оптимални ще са сред 27 и 32 градуса.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР