В неделя пред нас ще се изправят в целия си

...
В неделя пред нас ще се изправят в целия си
Коментари Харесай

Сиромахов: Недопустимо е да изпращаме във властта хора, които са синове и внуци на престъпници от ДС

В неделя пред нас ще се изправят в целия си искра всички тези над трийсет хиляди претенденти за локалната власт. Могъща войска от всевъзможни хора, които ни дават обещание прелестно бъдеще.

Когато избираме политици, ние в действителност избираме какви да бъдем самите ние – дали да сме свободни, почтени и самостоятелни хора, или да сме безропотни плебеи, дали ориста си в ръцете на съмнителни видове.

Затова е извънредно значимо да имаме мяра, по която да преценяме качествата на хората, които желаят гласа ни.

Моята мяра е простичка – желая да знам от кое място идват претендентите, какво е фамилията им, в какви полезности са възпитавани.

Недопустимо е да изпращаме във властта хора, които са синове и внуци на нарушителите от Държавна сигурност.

Да изберем такива хора значи да се изгаврим с паметта на хора като Георги Марков и Илия Минев, да поругаем фантазиите за независимост на горяните, да плюем върху страданията на хиляди почтени българи, убити в комунистическите лагери.

Непростимо е да се приказва, че имало и положително Държавна сигурност. Не, не е имало положително Държавна сигурност, по този начин както не е имало положително Гестапо или положително Комитет за Държавна сигурност (на СССР).

Непростимо е някой да се подиграва на фантазиите на милиони българи, които през 1989 година желаеха народна власт и правдивост, а получиха нарушители, които овладяха цялата страна и смачкаха всяка свободна самодейност.

Някои споделят, че не е редно човек да заплаща за греховете на роднините си. Само че за тези грехове към момента не е платено. Те не са получили заслужено отмъщение. Престъпленията остават ненаказани.

Освен машина за репресии Държавна сигурност беше и мръсно дружество – търгуваше с опиати, продаваше оръжия на терористи. Всеки бизнес, учреден с пари на Държавна сигурност, е незаконен бизнес, измърсен с кръв. 

Нямаме бъдеще като общество, в случай че не изрежем тумора Държавна сигурност и гибелните му метастази. Защото за кървавите закононарушения на комунистическия режим не може да има отминалост.

В неделя всеки ще вземе решение съгласно съвестта си. 

Не знам за вас.

Но аз няма да простя и няма да не помни.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР