В неделя по време на среща с премиера Бойко Борисов

...
В неделя по време на среща с премиера Бойко Борисов
Коментари Харесай

Новият "мозъчен тръст": състав и задачи

В неделя по време на среща с премиера Бойко Борисов проф. Коста Костов, който е пулмолог разгласи, че ще даде " оръжие " на лекарите в страната да се оправят с лекуването на болестта.

В изявление пред Българското Национално радио (БНР) проф. Коста Костов твърди, че това ще съставляват логаритми какво да вършат медиците с болните от ковид. Към момента няма медикаменти против COVID-19, само че вирусът се лекува. В България има трима излекувани. А медицинският съвет ще проучва международните рекомендации ще ги преведе на понятен език за лекарите тук.

Пред БНР проф. Костов съобщи, че Медицинският съвет няма да опонира на Националния щаб, чийто ръководител на ген. май. проф. Венцислав Мутафчийски, а ще работи редом. По време на ексклузивен брифинг на Министерския съвет министър председателят Бойко Борисов сподели, че в случай че има спор сред двете организации, повече тежи думата на Националния щаб.

Изглежда, че има остаряла омраза сред Мутафчийски и Костов, за която загатна и министър председателят по време на изключителния брифинг. По-късно в неделя ръководителят на Националния щаб и шеф на Военномедицинска академия (ВМА) не отговори на въпрос, дали и за какво проф. Коста Костов е уволнен от ВМА.

Пред БНР проф. Костов сподели, че " в този момент не е време за персонални, мъжки борби ".

" Дневник " изпрати въпроси по държавната осведомителна работа кои експерти влизат в новия Медицински щаб. До момента е известно, че те ще са петима, от разнообразни специалности.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (891)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР