В неделя най-скъпият нефт от сорта Брент падна до 104,39

...
В неделя най-скъпият нефт от сорта Брент падна до 104,39
Коментари Харесай

Вице Василев защо се среща с Лукойл и какво получи, щом нефтът пак пада над 10% за седмица, а същевременно дизелът у нас пак си скача с над 2%?

В неделя най-скъпият петрол от сорта Брент падна до 104,39 $, което е спад с 13 $ за седмица или повече от 10%. Вместо да падат обаче, у нас цените по бензиноколонките скачат – за седмица котировките на дизела се качиха от 3,01 лева в понеделник на 3,08 лева

 

Растежът е с над 2%. Най-скандалното е, че в това време над 80% от нефта, който се преработва у нас и от който се вършат всеобщия дизел и всеобщия бензин е съветският Уралс. Неговата цена в неделя беше 83,95 $ или 20 по-малко от Брент и 15 по-малко от американския лек.

 

 

От тази без друго ниска цена, с цел да имат въобще продажби, руснаците вършат отстъпки от 11 до 28 $ на барел за такива като нас, които към момента им го купуват. Защото доста членове на Европейски Съюз просто стопираха да го вършат. И още нещо скандално – няма логичност цената на дизела у нас да бъде по-висока от цената на бензина, тъй като е отпаден артикул от него, а заради това има и по-нисък данък.

 

Толкова по " концепцията ” на държавното управление за понижаване на акцизите. Както към този момент писахме, това ще спести пари единствено на бензиновия картел, който страната години наред се прави, че не вижда.

Освен известните дългогодишни фамилни зависимости на отрасловия вицепремиер Нинова, депутати описаха на 19 минути , че цялостният пас на държавното управление може да се дължи на една загадка среща на различен вицепремиер – Василев, с представители на петролния монополист на нашия пазар.

Защо срещата не е била обществена?

Защо въобще я е имало, откакто той не е отраслов вицепремиер по стопанската система?

Кой какво е получил на тази среща, щом не гаранции, че " спекулата ”, както я назовава кабинетът ще спре?

Очакваме от държавното управление незабавен отговор за повече от 3 милиона български водачи , излъгани и  ощетени взаимно от петролния картел и страната. Няма време!

 

Кирил Пламенов

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР