В неделя национален протест пред парламента ще събере граждани, които

...
В неделя национален протест пред парламента ще събере граждани, които
Коментари Харесай

Експерти ще изследват безопасността на движение по столичния бул. „Сливница“

В неделя народен митинг пред Народното събрание ще събере жители, които упорстват за ограничения против нарушителите на пътя
Експерти от Европейския център за транспортни политики ще изследват сигурността на участниците в придвижването по столичния бул. " Сливница ", заяви пред БНР Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики. Районът ще бъде затворен за придвижване:

" Утре в 9 без 15 вечерта булевардът ще бъде затворен. Гражданите, които желаят да участват, защото имат доста такива искащи, ги призоваваме... може да участват, само че би трябвало да съблюдават напътствията на нашите сътрудници и да носят светлоотразителни жилетки, наложително. "

Проверката се прави след злополуката от началото на седмицата, при която починаха двама пешеходци.

В тяхна памет за поредна вечер нощес на мястото на случая имаше бдение и цивилен митинг с искане за предприемане на ограничения против нарушителите на пътя и понижаване на злополуките. Тази вечер митингът ще стартира в 20 ч.

Такива апели се чака да повдигнат на следващия ден - 14 май и участниците в планувания народен митинг, който ще се организира пред Народното събрание.

Същевременно стана ясно, че следва монтирането на камери за скорост на четири основни места с доста пътни нарушавания в София. Това са булевардите " Черни връх ", " Александър Малинов ", " Цар Борис III " и на Околовръстния път.

А до месец на столичната пътна полиция ще бъдат предоставени 5 мобилни камери за надзор на скоростта.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР