В неделя над западната половина от страната облачността ще бъде

...
В неделя над западната половина от страната облачността ще бъде
Коментари Харесай

Ще бъде предимно облачно, въможни са кратки валежи и градушки

В неделя над западната половина от страната облачността ще бъде забележителна, купеста, след обяд и купесто-дъждовна. На места ще превали и прегърми. В крайните северозападни региони има условия за местни интензивни феномени, вероятни са и градушки, оповестяват от Национален институт по метеорология и хидрология. В източната половина от страната ще е най-вече слънчево, сутринта на обособени места в крайните източни региони - с ниска облачност или мъгла. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-югоизток, по здрач в северозападните региони краткотрайно ще се ориентира от северозапад. Преобладаващите оптимални температури ще са сред 30° и 35°, по-ниски по морския бряг, в София – към 29°, по-късно след обяд от запад ще стартират да се намаляват.

Над планините в Западна България облачността ще е забележителна, най-вече купеста, след обяд и купесто-дъждовна. На места ще има краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици. В планините на изток ще бъде най-вече слънчево. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен вятър от юг-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 26°, на 2000 метра - към 19°.

По Черноморието ще бъде най-вече слънчево. В утринните часове на обособени места ще има ниска облачност или мъгла. Ще духа до сдържан вятър от източната четвърт. Максималните температури ще са 23°-26°. Температурата на морската вода е 24°-25°. Вълнението на морето ще бъде към 2 бала.

Атмосферното налягане е по-ниско от междинното за месеца и още малко ще се намали. Фаза на луната: два дни след първа четвърт.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР