В неделя на Левски му предстои най-сериозното изпитание от началото

...
В неделя на Левски му предстои най-сериозното изпитание от началото
Коментари Харесай

Петър Хубчев - най-големият коз на Левски срещу Лудогорец

В неделя на Левски му следва най-сериозното тестване от началото на сезона. Столичани ще се изправят против първенеца и хегемон в България през последните 8 сезона Лудогорец.

Срещата е основна, най-много за " сините ". И не толкоз, че конфликтът може да реши нещо в шампионата, колкото ще покаже дали воденият от Петър Хубчев тим е подготвен да се опълчи на този от Разград. Ако стигне до три точки на " Лудогорец Арена ", то Левски ще потвърди, че през този сезон може да бъде действителен кандидат за купата и даже да смъкна Лудогорец от трона.
 Снимка 439058
Източник:

Наставникът на " сините " пробва по всякакъв начин да смъкна напрежението от своите играчи, сравнявайки идната среща с такава против Витоша (Бистрица). Самият той обаче е наясно, че неделният конфликт ще даде отговор на доста въпроси...

Хубчев неведнъж съобщи, че Левски е надалеч от това, което той желае. С този треньор обаче Левски, за пръв път от години насам, върви в вярната посока. Специалистът влезе под кожата на футболистите си, а те са подготвени на всичко за него.

" Сините " дадоха отговор по най-хубавия метод на загубата от Берое, записвайки 4 победи и тъждество против ЦСКА. В тези 5 мача те несъмнено бяха по-добрият тим. Знаеха какво тъкмо се изисква от тях и по какъв начин да пречупят противниците си, а в мача с " алените " само пропуските на Найджъл Робърта костваха трите точки.
 Хубчев сменя колегата на Тиам в състава на Левски за дербито с Лудогорец
Хубчев сменя колегата на Тиам в състава на Левски за дербито с Лудогорец

Специалистът обмисля да заложи на Нуно Рейш в халфовата линия

Столичани към този момент имат бистър титулярен състав, който, с оглед късата пейка, ще бъде най-малко подобен до зимата. Левски е най-силен по фланговете, като това с изключение на на Паулиньо и Станислав Иванов, се дължи и на крайните бранители Иван Горанов и Живко Миланов. Найджъл Робърта е ексцентричен централен нападател, който пасна идеално в концепцията на Хубчев. С вярно подбрана тактичност триото в офанзива дава обещание да сътвори доста главоболия на разградската отбрана.

В последните мачове прави усещане, че Левски стартира все по-сериозно да употребява и статичните положения. С връщането на Филипе Нашименто, в състава към този момент има умел реализатор на такива. Португалецът има чудесно центриране и взор върху играта, а тези му качества досега са вярно изполвани от Хубчев.

Наставникът на " сините " чакаше с неспокойствие завръщането в игра на Холмар Ейолфсон. А ето, че имаше за какво. В последните мачове се вижда стабилизиране в защита, което несъмнено е подбудено от наличието на исландеца. Безспорен факт е, че Холмар, даже не в оптимална форма, е най-хубавият централен бранител, подвизаващ се по българските терени.
 Снимка 439886
Източник:

Левски не отива като жертван в Разград. Столичани имат няколко коза в ръкава си, а най-големият е Петър Хубчев. Специалистът знае доста добре по какъв начин да завоюва, когато е поставян в ролята на новобранец. Правил го е с Черноморец (Поморие) и Берое, стори го и с националния тим против Холандия и Швеция.

" Дефанзивният " Петър Хубчев, който е отпред на тима с най-вече голове в шампионата, възроди Левски, върна огромна част от почитателите на стадиона и ги накара да мечтаят. След дълги години блуждаене, столичният гранд най-сетне откри човек, който е кадърен да спре многомилионната селекция от Разград...
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР