В неделя на 11 февруари до мен бяха пуснати доклади,

...
В неделя на 11 февруари до мен бяха пуснати доклади,
Коментари Харесай

Борислав Сарафов: Патрон и кръст от клонки са получили прокурорите, които разследват Нотариуса

В неделя на 11 февруари до мен бяха пуснати отчети, че двама от прокурорите от СГП, са получили закани за живота си. Единият е получил патрон в пощенската си кутия, другият, който е жена, е намерила кръст от клончета пред входната си врата. Това заяви основният прокурор Борислав Сарафов пред Висш съдебен съвет.

 

Той изпраща отчет на министър Атанас Славов, с цел да им бъде обезпечена отбрана.

 

На съвещанието участват осем от членовете на Съдийската гилдия. Отсъстват Боян Магдалинчев, Драгомир Кояджиков, Стефан Гроздев, шефът на Върховен административен съд Радомир Чолаков, тъй като са в отпуск. На съвещанието участва и правосъдният министър Атанас Славов. Съдия Владислава Цариградска, която разгласи, че е била заплашвана от Мартин Божанов, също беше на съвещанието.    

 

Сарафов изясни, че на 6 февруари наредил на дирекция " Информационно обслужване " в прокуратурата да направи справка  за преписките против Божанов. До края на месеца трябвало да се направи систематизирана информация кои са прекъснати и кои може да бъдат възобновени. Също по този начин почнала проверка на Софийската районна прокуратура.  Това можело да се направи в границите на неговата подготвеност.

 

Атанаска Дишева загатна за десетки позволения за СРС-та по отношение на магистрати, само че нямало данни за формирани досъдебни производства.  

 

" От 2018 до 2022-а има над 150 позволения за СРС във връзка с магистрати, данните са предоставени на Висш съдебен съвет от арбитър Цариградска. 150 магистрати за интервал от четири години са  подслушвани, следени, прекомерно евентуално и в служебни пространства, какъвто е казусът с магистрата от Варна ", акцентира Дишева.

 

" Не съм квалифициран за отговор, тъй като не знаех, че ще ми бъде заложен. Няма по какъв начин да извадя от джоба си сходна информация ", отговори Сарафов.

 

Дишева го попита дали е имало профилирано звено в СРП, употребявано " като шпицкоманда по време на избора на Иван Гешев ". " В момента в СРП не съществуват никакви звена и никакви отдели. Закриването им е станало през октомври м.г. със заповед на административния началник Невена Зартова ", сподели Сарафов. Той напомни, че е изискал оставката й и било формирано дисциплинарно произвеждане по отношение на нея.     

Инфо: lupa.bg

Тагове: Борислав Сарафов Боян Магдалинчев Драгомир Кояджиков Стефан Гроздев ВАС Радомир Чолаков Атанас Славов Владислава Цариградска Мартин Божанов Мартин Нотариуса заплахи атанаска дишева Невена Зартова
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР