В неделя на 11 февруари до мен бяха пуснати доклади,

...
В неделя на 11 февруари до мен бяха пуснати доклади,
Коментари Харесай

Сарафов пред ВСС: Прокурори, които разследват Нотариуса са получили патрон и кръст от клонки

В неделя на 11 февруари до мен бяха пуснати отчети, че двама от прокурорите от СГП, са получили закани за живота си. Единият е получил патрон в пощенската си кутия, другият, който е жена, е намерила кръст от клончета пред входната си врата. Това заяви основният прокурор Борислав Сарафов пред Висш съдебен съвет.

Той означи, че ще изпрати отчет на министър Атанас Славов, с цел да им бъде обезпечена отбрана.

По думите му заплахите по някакъв метод са свързани с следствието.

На въпрос дали е разполагал с информация за почтени клубове, магистратско въздействие, за съмнителни контакти сред съдии и лица с тежки репутационни вреди, Сарафов отговори: „ Към сегашния миг не разполагам с сходна информация. Ако в границите на досъдебното произвеждане се открият сходни обстоятелства, бих помолил сътрудниците да ми ги кажат, с цел да ги показва с отчет до Висш съдебен съвет. Всяко едно име, което бих загатнал, ще почива клюки и догадки. Не е момента в този момент да се организира лов на вещици “.

Съдийската гилдия на Висшия правосъден съвет изслушва изпълняващия функционалностите основен прокурор Борислав Сарафов и проверяващия публицист и съосновател на фондация „ Антикорупционен фонд “ Николай Стайков по поводи информация за частен клуб на Мартин Божанов – Нотариуса, посещаван от магистрати

На съвещанието участват осем от членовете на Съдийската гилдия, както и правосъдният министър Атанас Славов. Съдия Владислава Цариградска обяви, че е била заплашвана от Мартин Божанов, по прякор Нотариуса, също участва на съвещанието.

https://novini.bg/

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР