В неделя любителите на планинските спортове ще могат да се

...
В неделя любителите на планинските спортове ще могат да се
Коментари Харесай

С увеличен награден фонд "Витоша летен фест" очаква любителите на планинските спортове

В неделя феновете на планинските спортове ще могат да се включат в конкуренцията " Витоша летен фест ". Събитието, което се провежда от Столична община и е част от програмата " София 2018 - Европейска столица на спорта ", ще стартира от 11.00 часа пред хижа " Момина канара ".

Надпреварата ще се организира за четвърти път и ще включва планинско колоездене, планинско тичане и къс туристически поход. Фестът трябваше да се състои на 8 юли, само че беше отсрочен с две седмици поради неприятното време.

Организаторите ще обезпечат безвъзмезден публичен превоз за всички искащи да се включат. Автобуси ще тръгнат в 8.00 часа от паркинга пред централния вход на Националния стадион " Васил Левски " и ще се движат до местността Златните мостове. Тръгването по противоположния маршрут след привършване на събитието е в 14.30 ч.

Програмата ще бъде открита в 11.00 часа с планинско тичане по 12-километровото трасе " Кумата ". Състезанието по планинско колоездене ще стартира в 11.15 ч., като ще включва две дисциплини с дължина 7 и 20 км. Туристическият поход ще се организира 10 минути след старта на колоездачите. В продължение на 2 часа феновете ще изминат 3.5 км по трасето " Обичам Витоша ".

 С повишен награден фонд
© София 2018 - Европейска столица на спорта

Общият награден фонд е повишен на 5400 лв., като преди година беше 3500 лв.. Всеки участник в бягането и колоезденето ще получи подарък дъждобран. Участниците в туристическия поход ще получат сувенир на събитието.

Състезателите в бягането и колоезденето ще бъдат разграничени в три възрастови групи - юноши и девойки (от 16 до 18 години), мъже и дами (19 - 40 г.) и ветерани (над 40 години). За туристическия поход няма възрастови ограничавания.

Организаторите приканиха участниците да бъдат екипирани с нужната екипировка, като за състезателите в ппланинското колоездене е наложително да са с каски. Препоръчително е носенето на с очила, ръкавици и наколенки. Организаторите поучават участниците да си създадат застраховки.

Спортният празник ще включва още стратегия с игри, занимания, томболи и награди. Предвидени са съревнования по бързо разтягане на палатка и изтегляне на въже, а децата ще могат да употребяват гратис алпийския тролей над Боянската река.

Записването за феста е гратис, като то ще става през уеб страницата и на място при обособените пунктове по дисциплини от 9.00 до 10.50 ч. пред х. " Момина канара ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР