В неделя израелските военни обявиха, че са убили и висшия

...
В неделя израелските военни обявиха, че са убили и висшия
Коментари Харесай

Израел съобщи за убит още един висш командир на Хизбула

В неделя израелските военни оповестиха, че са умъртвили и висшия пълководец на шиитската милиция " Хизбула " Набил Каук.

Организацията " Хизбула " не е коментирала положението на Каук, само че от събота насам поддръжници на милицията разгласяват траурни известия за него.

Съобщението идва на фона на продължаващите израелски офанзиви против Ливан, само че и на ответни удари. Тази заран израелската войска заяви, че Северен Израел е нападнат с към осем ракети, изстреляни от Ливан. Те са блъснали региона на град Тибериас и са паднали в открита околност.

По данни на военните израелски транспортен съд е прихванал дрон, движещ се от Червено море към пристанищния град Ейлат. Преди това в града на южния завършек на Израел бе оповестена въздушна паника. Така наречената " Ислямска опозиция в Ирак " разгласи, че нейни бойци са атакували с дронове " значима цел " в Ейлат.

Милициите " Ислямска опозиция в Ирак " разгласи и че темпото на офанзивите против Израел и неговите съдружници ще бъде увеличено. Тя разгласява видеозапис на хипотетичното изстрелване на безпилотния аероплан, в който някой държи пред камерата фотография на убития водач на Хизбула Насрала.

Тази нощ и йеменските бунтовници хути изстреляха ракета за летище " Бен-Гурион ", като оповестиха, че задачата е била самолета на министър-председателя Бенямин Нетаняху, който се прибира от Съединени американски щати.

Изчислихме по кое време там ще кацне самолета, заяви представителят на групировката военачалник Яхя Сари. Той означи, че за тази цел хутите са употребявали балистична ракета " Палестина-2 ".

Ситуацията в района се усложни, откакто " Хизбула " удостовери гибелта на своя водач Хасан Насрала при израелски въздушен удар по Бейрут.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР