В неделя имаме голям шанс, тези 25% могат да се

...
В неделя имаме голям шанс, тези 25% могат да се
Коментари Харесай

Проф. Герджиков: Радев да покаже текста на Конституция сега, а не след изборите

В неделя имаме огромен късмет, тези 25% могат да се преодолеят, увеерен е той
Проф. Анастас Герджиков настоя Румен Радев в този момент да покаже текста на Конституцията в този момент, а не откакто минат изборите.

„ Искаме да забележим текста на предлаганите от Радев промени в конституцията, с цел да забележим да не би около правосъдната промяна да се промъкнат и други текстове, да вземем за пример за пълномощията на президента “, изясни Герджиков пред Българска национална телевизия.

Той назова неистина и клюка думите на членът на ИК на Радев- Цветеслава Гълъбова, че се е срещал с Мустафа Карадайъ.

„ Много е разочароващо да чуя такива думи от толкоз основен човек, тъй като до момента не имах вяра, че тази машина против мен не е от него. Сигурен съм, че не го е виждала на никое място. Аз мога да кажа, кого съм виждал да влиза в нейната месторабота, само че не върша по този начин “, съобщи Герджиков.

Той заяви, че най-вероятно тв дебатът сред него и Радев ще се състои евентуално в четвъртък. Екипът на проф. Герджиков е упорствал дебатът да е и по трите национални малките екрани, само че хората на Румен Радев настояли да е единствено по една.

Относно въвеждането на зеления документ Герджиков изясни, че решението е било взето от служебния министър преждевременно и внезапно, „ той принуждава хората да се имунизират, което е проблем “. „ Очевидно е, че смяна би трябвало да има. Всички хора са уверени, че господин Радев е отпред на тази смяна, което не е по този начин. Ако не съумея на балотажа в неделя, ще се върна като учител в Софийския университет, дали ще се върна като ректор е обособена тематика, това ще се разиска в университета “, добави проф. Анастас Герджиков.

Той дефинира концепцията, че пази партийни ползи в университета като „ неуместна “.

Според професорът ролята на президента за сформиране на кабинет е значима.

„ Запознах преди време Кирил Петков с Румен Радев по време на едно пътешестване от Софийския университет. Кирил Петков е превъзходен младеж, упорит. Аз бих го подкрепил за министър председател, бих подкрепил всяко постоянно държавно управление, тъй като това ни е жизненоважно, стига да не е някаква безпринципна коалиция “, сподели Герджиков.

Той моли да се гласоподава на балотажа, уверен е, че тези 25 % могат да бъдат преодолени.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР