В неделя главният изпълнителен директор на Ripple, Брад Гарлингхаус, разкри

...
В неделя главният изпълнителен директор на Ripple, Брад Гарлингхаус, разкри
Коментари Харесай

Шефът на Ripple разкри въздействието на затварянето на SVB върху компанията му

В неделя основният изпълнителен шеф на Ripple, Брад Гарлингхаус, разкри въздействието на неотдавнашното затваряне на Silicon Valley Bank (SVB) върху неговата компания, единствено два дни откакто банката беше затворена от калифорнийските регулатори и сложена под контрола на Федералната корпорация за депозитно обезпечаване на Съединени американски щати (FDIC).

С депозити на стойност $175 милиарда SVB беше 16-ата по величина банка в Съединени американски щати и най-голямата банка по депозити в Силициевата котловина, която е дом на някои от най-големите имена в региона на технологиите, в това число Ripple.

Интересно е, че единствено седмица преди затварянето си SVB разгласи в Twitter, че за пета поредна година е попаднала в годишния лист на Forbes за най-хубавите банки в Америка – туитът обаче към този момент е заличен.

Според основния софтуерен шеф на Ripple, Дейвид Шварц, той не схваща по какъв начин всеобщото изтегляне на пари от една банка може да докара до нейната несъстоятелност, заявявайки, че всеобщото изтегляне не би трябвало да промени нито активите, нито отговорностите на банката.

Шварц обаче изясни, че SVB е била неплатежоспособна и не е оценявала по пазарни цени дълготрайните си облигации. Ripple имаше известна експозиция към SVB, защото тя е била банков сътрудник и е държала част от паричния баланс на компанията.

Въпреки това Гарлингхаус съобщи, че не чака разстройства в ежедневната активност на Ripple, защото те към този момент държат по-голямата част от своите щатски долари в по-широка мрежа от банкови сътрудници.

заяви, че федералните управляващи обмислят да защитят всички незастраховани депозити в SVB, с цел да предотвратят суматоха във финансовата система на Съединени американски щати.


 


Служители на Министерството на финансите, Федералния запас и Федералната корпорация за обезпечаване на депозитите са разискали концепцията през уикенда.

В събота FDIC стартира процедура по осъществяване на търг за SVB. Планът ще бъде измежду евентуалните политически реакции, в случай че държавното управление не успее да откри покупател за банкрутиралата банка.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР