В неделя Делян Добрев от ГЕРБ заяви, че през една

...
В неделя Делян Добрев от ГЕРБ заяви, че през една
Коментари Харесай

ДАНС разследва дали наша банка пере пари на руски олигарси

В неделя Делян Добрев от ГЕРБ съобщи, че през една българска банка минават огромни парични преводи по отношение на Русия

Софийската градска прокуратура (СГП) се самосезира по публикувана информация в медиите, че чрез финансова институция на територията на Република България е осъществявано пране на пари от съветски жители. Това оповестиха от пресцентъра на държавното обвиняване.

В неделя Делян Добрев от ГЕРБ съобщи, че през една българска банка минават огромни парични преводи по отношение на Русия. „ Перат се пари от покупко-продажби на съветски олигарси посредством преводи към Унгария. Не става дума за банка с български притежател. Този законопроект би трябвало да бъде признат по най-бързия метод, по този начин тази банка няма да има опция да прави такива преводи. Още в сряда ще задвижим тематиката в Народно събрание, до 2-3 седмици този законопроект може да бъде реалност “, добави Добрев.

От Българската национална банка (БНБ) отхвърлиха изказванията на Добрев, оповестява 24chasa.bg. Българската национална банка (БНБ) не е сезирана за сходен проблем, който по силата на настоящата правна рамка за ограниченията против изпирането на пари е в компетентността на ДАНС. Това обявиха през вчерашния ден от Българска народна банка във връзка на изявлението на депутата от ГЕРБ Делян Добрев, че в българска банка се перат пари на съветски олигарси.

„ Българска народна банка е в контакт с ДАНС за оказване, при нужда, на подпомагане в границите на своята подготвеност “, прибавиха от Централната банка.

" Твърденията за вероятно осъществено закононарушение пране на пари (чл. 253 от НК) са изнесени в общественото пространство от депутат от 49. Народно заседание ", прибавят от прокуратурата в своето известие.

И не престават:

" Наблюдаващият прокурор по реда на Закона за правосъдната власт разпореди осъществяването на инспекция от Държавна организация „ Национална сигурност “, като е указано да се снемат сведения от народния представител, с цел да бъде дадена конкретика по отношение на изложените изказвания.

Срокът за осъществяване на инспекция по закон е три месеца, след което наблюдаващият прокурор ще извърши преценка дали са налице задоволително данни за осъществено закононарушение от общ темперамент, с цел да образува досъдебно произвеждане ".

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР