В неделя биткойнът се повиши с цели 7,6% до 20

...
В неделя биткойнът се повиши с цели 7,6% до 20
Коментари Харесай

Биткойнът се покачва с цели 7,6%, но е далеч от заветната си стойност -

В неделя биткойнът се увеличи с цели 7,6% до 20 404 $ (37985.31 лева) по отношение на предходното си затваряне, сигнализирайки за възобновяване след внезапния спад в събота.

Най-популярната криптовалута в света се увеличи с повече от 16% от тазгодишното си дъно от 17 592,78 $ на 18 юни. На тази дата той се срина както поради терзанията на вложителите по отношение на възходящите проблеми в криптоиндустрията, по този начин и поради общото оттегляне от по-рискови активи.

В неделя (19.06.) цената на монетата падна до 19 781,69 $ (3682678.10 лева).

Андрю Бренър, началник на отдела за интернационален закрепен приход в National Alliance Securities, съобщи, че повишаването се дължи на вложенията на частни лица, тъй като професионалните търговци не работят през уикендите.

" Някои хора считат, че в този момент е добър миг да купуват, тъй като настоящето ниско равнище на биткойн демонстрира известна прелест в кратковременен проект ", сподели Бренър. Той добави, че биткойн и другите цифрови валути остават извънредно нестабилни.

Разпродажбата на криптопазара съответства със спада на акциите, които претърпяха най-големия си седмичен процентен спад от две години насам. Причини за това са опасенията от повишение на лихвените проценти и високата възможност за криза.

Бренър съобщи, че цифровите валути не са добра инвестиция в миг, когато Федералният запас понижава доларите в послание, целейки преустановяване на експанзивната си парична политика.

" Докато доларът продължава да бъде мощен, цифровите валути не са мястото, където желаете да бъдете ", приключи Бренър.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР