В неделя българското общество трябва да определи кой ще управлява

...
В неделя българското общество трябва да определи кой ще управлява
Коментари Харесай

Посочи ли Байдън следващия БГ премиер

В неделя българското общество би трябвало да дефинира кой ще ръководи страната в идващите години или най-малко месеци. Общо взето, обстановката е ясна – съдружно държавно управление от партиите на митинга с поддръжката или на Българска социалистическа партия, или на Движение за права и свободи. ГЕРБ е отвън играта. Следва разумният въпрос – кой ще стане министър председател на подобен неустойчив кабинет? Това написа Антени бг.

Отговорът май пристигна на откриването на срещата на държавните глави на самодейността „ Три морета “. Във видеопосланието си американският президент Джо Байдън изненадващо загатна името Кирил Петков дружно с това на Румен Радев.

И в случай че президентът нямаше по какъв начин да бъде подминат, тъй като е хазаин на срещата, то споменаването на Кирил Петков е явен знак. Байдън сподели в съвсем прав текст – това е индивидът, който би трябвало да заеме поста.
Неслучайно в последните седмици от ден на ден медии, общественици и политици приказват с екстаз за Петков, дефинират го като „ съвременен “ политик, иноватор, показват триумфите му.

Какви са тъкмо те, не е ясно към този момент, само че медийният комфорт е налице. От друга страна, водачите на партиите на митинга все по-ясно приказват за модела на това служебно държавно управление, който би трябвало да бъде прибавен и в идващия кабинет – хора от разнообразни политически сили, обединени от няколко съществени цели.

Неслучайно и лидерът на „ ИТН “ Слави Трифонов в единственото си изявление загатна тъкмо за подобен кабинет и уточни характерностите на бъдещия министър председател. Те необичайно съответстват точно с профила на Кирил Петков.

Третата причина да считаме, че някой някъде готви точно него за министър-председател са изявите му в последните няколко дни. Те доста припомнят държанието на Бойко Борисов от мощните му години във властта.

Подобно на Бойко, Петков стартира да дава обещание фабрики за коли и реки от задгранични вложения безусловно дни преди изборите.

Как внезапно огромен производител на коли се сети, че може да построи тук цех, е огромна мистерия. Само два месеца след края на мандата на третото държавно управление на Борисов? Нима се преборихме с корупцията и тежката администрация?

Не, естествено. Но явно някой е задействал Петков и опитва да го направи „ интелигентен и хубав “ в очите на гласоподавателите и партиите, които ще би трябвало да му обезпечат комфорта да ръководи след към месец.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР