В неделя българката Теодора Балабанова се удави при гмуркане в

...
В неделя българката Теодора Балабанова се удави при гмуркане в
Коментари Харесай

Съпругът на нелепо починалата Теодора: Проблеми с ухото предизвикаха вертиго, не знам как ще живея без нея

В неделя българката Теодора Балабанова се удави при гмуркане в Гърция в опит да усъвършенства международен връх. Тя трябвало да се гмурне на дълбочина от 231 метра или с 10 метра повече от настоящия връх. Предварителните калкулации показвали, че гмуркането ще отнеме над 5 часа, a българката се подготвяла съществено за това тестване на духа и тялото.  
По данни на "Спешна помощ " след третия час на Теодора й прилошало, тя изгубила схващане и се удавила. Съпругът й Михаил бил с нея по време на цялото гмуркане. След случая той е настанен в болница в Солун.  
"Направихме една доста усилена и сериозна подготовка. Гмуркането потегли съвършено, достигнахме дълбочината, плувахме нагоре, дори с прочут консерватизъм и нещастието се случи на 40-ия метър, към този момент в крайната фаза на дайва. Проблеми с ухото провокираха "вертиго " у Теодора, а по-късно и у мен. "Вертигото " е такова положение, в което изпадаш в цялостна дезориентация - всичко ти се върти, ти започваш да се въртиш в кръг и не знаеш къде е горе и къде е долу, все едно са ви качили на въртележки и ви въртят със 100 км/ч ", добави Михаил. 
"Теодора се държа безусловно героичен до последно. Тя просто беше сюрпризирана, както и аз, от обстановката, не изпадна в суматоха. По време на този дайв аз изгубих най-милото създание, не знам по какъв начин ще пребивавам без нея ", приключи той, представен от Нова тв.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР