В неделя, 29 октомври, ще гласуваме на изборите за местна

...
В неделя, 29 октомври, ще гласуваме на изборите за местна
Коментари Харесай

Деян Николов: София трябва да запази културния си старинен облик

В неделя, 29 октомври, ще гласуваме на изборите за локална власт. Деян Николов, претендент на " Възраждане " за кмет на София, дава отговор на 5 въпроса: 

Кои са трите казуса на софиянци, с които ще се заемете незабавно, в случай че спечелите изборите?

1.Презастрояването, със започване на процедура за актуализация на Общ устройствен план и Подробен устройствен план на кварталите, както и искане за промени в Закона за устройство на територията и увеличение на бюджета за отчуждаване на парцели в междублокови пространства.

2. Трафикът и построяването на основни инфраструктурни планове за града, в това число дотъкмяване на южната дъга.

3. Чистотата в града, посредством план за измиване и облагородяване на цяла София.

Какво би трябвало да се направи първо?
Да се одобри новият бюджет на София за 2024 година, тъй като посредством него се организира политиката на общината. Да се направи проверка на ръководството на ГЕРБ и да се показват резултатите пред софиянци и съответните институции. Да се проведат работни срещи с браншовите организации, с цел да се набележат цели и да се изготви проект за деяние по главните проблеми на града.
Исканата децентрализация на локалната власт в каква степен би трябвало да се отнася и до столицата?

Столицата има 24 районни кмета, които нямат задоволителен финансов запас, с цел да се грижат съответно за регионите си. Бюджетът на София и по-коректно финансовата стратегия би трябвало да се децентрализира по механизъм с справедливи критерии, тъй че всеки областен кмет да има опция да изготви лична финансовата стратегия за региона си в допълнение към общата за столицата. Контролът върху тях би трябвало да се упражнява от столичния кмет, общинския съвет и столичния инспекторат. Това ще разреши да стигат средства и за дребните проблеми в крайните квартали, които постоянно до момента са подценявани поради огромните планове в града.

Как ще увеличите събираемостта на налозите и таксите?

Необходима е стратегия за ускорена цифровизация на общинската администрация, с цел да може да се изготвят качествени разбори във връзка с насъбраните отговорности, както и въвеждане на административни условия за платени локални налози и такси от страна на жителите и бизнеса преди издаване на документи, разрешителни и други административни услуги.

Всички приказват за трафика, детските градини и по-точно за тяхната липса, ремонтите на ремонтите - все тематики, които покриха тематиката за естетиката - по какъв начин би трябвало да наподобява София?

София би трябвало да резервира културния си древен образ посредством налагане на повече административни ограничавания във връзка с параметрите и типа на постройките, изключително в централните елементи на града. Време е вложители, архитекти и проектанти със съдействието на общината да навлязат във висшия пилотаж на градоустройството, тъй че да реализираме стилово еднообразни съгласно другите зони на града.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР