В неделя, 19 ноември, жители на столичните квартали Владая и

...
В неделя, 19 ноември, жители на столичните квартали Владая и
Коментари Харесай

Неделна блокада на E-79 от жители на Владая и Княжево

В неделя, 19 ноември, поданици на столичните квартали Владая и Княжево ще блокират основен път E-79 от 12:00 до 13:00 часа - в региона на към този момент " някогашните легнали служители на реда " при улиците " Мала кория " и " 10-ти километър ", директно до Александровски мост , оповестяват от Инициативния комитет на кварталите.
Това е пети митинг против политиката на Столична община и Столичния общински съвет (СОС). " Причините са, че управляващите на локалното самоуправление не се преценяват с потребностите и предложенията на жителите за възстановяване на публичния превоз – това, за което незабавно настояваме е възобновяване на маршрутна линия 22 и още курсове по автобусна линия А58 ", споделят от Инициативния комитет.
Според протестиращите, АПИ и Столична община си трансферират топката за построяването на пешеходен светофар при Гара Владая, светофар на кръстовището при Александров мост и ул. " Мала кория " към момента няма. От изключителна значимост е и създаване на улично осветяване във Владайското дефиле, прибавят жителите на Владая и Княжево. Изграждането на това осветяване бе прекратено и от АПИ настояват, че Столична община го прави без никакви планове и документи - по тази причина Агенцията не се съгласява с построяването му.
Същевременно, съгласно хората, от АПИ не дават пояснения за идни дейности по ремонта на E-79 и правят половинчати и некачествени поправки, застрашаващи сигурността на жителите. Хората считат и, че пътят е асфалтиран небрежно, без рехабилитация на отводняването. " Водата при дъжд наводнява дворове, носещи детайли на уреди, както и общински улици. Отводнителни шахти са без капаци, знаците и пътната маркировка са несъответстващи и основават рискове в този им тип. На места бяха отстранени мантинели и в този момент тези сектори са незащитени. Важно е и осъществяването на последващите поправки, като не би трябвало да забравяме, че крайната цел е реализирането на реверсивно придвижване в тесните сектори на пътя София - Перник ", споделят от Инициативния комитет.
" Също по този начин не считаме за обикновено при подобен сериозен и безценен ремонт ревизионните шахти да не са на равнището на пътя и да основават причина за ПТП. При осъществяването на ремонта придвижването от главния път беше пренасочено през Владая и в допълнение се разрушиха улиците на селото. Имаме потребност и от подпомагане от КАТ за надзор на пътя, защото нарушаванията са причина за произшествия със смъртни случаи ", настояват от Инициативния комитет.
" Няма да позволим на шепа самозабравили се безотговорни чиновници да се отнасят към нашите проблеми с цинизъм, надменност и пренебрежение ", безапелационни са жителите на двата квартала.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР