В неделя (10 януари) започва най-престижният турнир по снукър извън

...
В неделя (10 януари) започва най-престижният турнир по снукър извън
Коментари Харесай

Превю за Мастърс: Рони, Тръмп или Робъртсън е истинският фаворит за титлата?


В неделя (10 януари) стартира най-престижният шампионат по снукър отвън ранкинг системата - “Мастърс”, който е част от “Тройната корона” и се явява първото огромно събитие в джентълменския спорт за 2021 година.

За първи път от 2011 година шампионатът няма да се организира в дома си “Александра Палас” в Лондон, а заради противоепидемичните ограничения ще се състои в Милтън Кийнс, където се играят всички (без Световното първенство) мачове в изискванията на пандемията на новия ковид.

Sportal.bg ще ви показа къс профил на всички участници и какво може да се чака от всеки един от тях.

4-и подложен - Нийл Робъртсън

Робъртсън е един от четиримата майстори на щеката (заедно с Джъд Тръмп, Марк Селби и Рони О'Съливан), които показват доста повишено равнище край зеленото сукно, спрямо съперниците, а и с историческите образци в спорта. Гръмотевицата от Австралия завоюва " Мастърс " през 2012-а, а и има още две класирания на край. От дебюта си през 2004-а до момента Робъртсън единствено четири пъти е отпадал в първи кръг.

Той ще се изправи против младока Ян Бинтао и би следвало да оправдае статута си на един от четиримата любимци. Левичаря от Мелбърн към този момент сграбчи първия трофей от " Тройната корона " този сезон след епичната борба с Тръмп на финала на Шампионата на Обединеното кралство, само че има и още други два финала, изгубени от Асото в колодата.

Донякъде би било необичайно състезател от ранга на Робъртсън да е печелил единствено един път " Мастърс " и тази година несъмнено е доста подобаваща за втори успех, поради видяното досега през акцията. Проблемът е, че възможен четвъртфинален конкурент би бил Марк Селби...

3-и подложен - Джъд Тръмп

Световният номер 1 е " отличникът измежду отличниците " този сезон с три трофеи на сметката си още на този стадий (и още два финала), въпреки да остава горчивината от изгубения край в Шампионата на Обединеното кралство. Все отново, Тръмп е (меко казано) любимец за оценката, което завоюва през 2019-а и откъдето в действителност стартира хегемонията му край зеленото сукно.

Тръмп ще се изправи против Дейвид Гилбърт, което е " подарък " на жребия, поради слабата форма на Гилбърт. Всичко друго с изключение на победа и тук би било чиста сензация.

2-ри подложен - Рони О'Съливан

Ракетата е пред международния номер 1 в схемата на " Мастърс ", тъй като е настоящ международен първенец. Добра вест е самото му присъединяване в шампионата, защото го пропусна предходната година. Естествено, статистиката на Рони в конкуренцията е повече от внушителна - от дебюта си преди 27 години той има единствено четири отпадания в първи кръг (последното от които преди десетилетие) и изумителните 13 финала със 7 триумфа.

Ракетата взе участие в два финала досега през сезона, само че първият му мач с Дин Дзюнхуей ще даде отговор на въпроса дали ще бъде сериозен кандидат за невиждана 8-ма купа от " Мастърс ". Джон Хигинс или Марк Алън го чакат вероятно в четвъртфиналния конфликт, което подсказва, че пътят му по никакъв начин няма да бъде лек.

1-ви подложен Стюърт Бингам

Бингам е първи подложен поради купата си от 2020 година, само че другояче формата му през актуалната акция го прави мечтан почитан съперник от всекиго. Той действително е застрашен от отпадане от топ 16 в международната класация преди Световното състезание, тъй че би трябвало да стартира да се засилва в идващите месеци. Бингам сега е 21-ви в класацията " Надпреварата за " Крусибъл ", тъй че обстановката му е деликатна.

44-годишният англичанин стана най-възрастният първенец в " Мастърс " преди 12 месеца, побеждавайки трагично Алистър Картър, само че надали ще е кандидат за короната в този момент. Все отново, съперникът му в първи кръг е дебютантът Тепчая Ун-Ну, тъй че жребият е благоразположен. Вече споменахме, че от тази четвъртина ще бъде излъчен полуфиналист, който до момента въобще не се показва на равнище през сезона, тъй че Бингам би трябвало да се възползва оптимално от опцията си.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР