В неделя – 24 септември, за трети път в София

...
В неделя – 24 септември, за трети път в София
Коментари Харесай

Благотворителен поход на джентълмени с мотори в подкрепа на мъжете с рак на простатата

В неделя – 24 септември, за трети път в София ще бъде проведен благотворителен мотопоход на джентълмените в поддръжка на мъжете с рак на простатата.
Това е международната самодейност, зародила през 2012 година в Австралия и към нея последователно се включват от ден на ден страни. В България събитието се провежда от Gentleman Riders Bulgaria и тази година е подкрепено от други съидейници, в това число и Федерация " Български пациентски конгрес ".

Благодарение на акцията хиляди участници от целия свят вършат благотворителни обиколки с мотори всяка година в тъкмо избран ден.
През 2016 година в символ на взаимност с идеята се включват 56 000 мотористи от 500 града в 90 страни, а през тази година се чака присъединяване да вземат 600 града от над 100 страни. Изискването към участниците е да са с ретромотори и  костюми.

Това условие е условно, в този момент доста компании възпроизвеждат остарели мотори, които се харесват и са митове измежду феновете. Може да е чисто нов, само че да е винтидж – разясни пред Радио София Венцислав Ганев , ръководител на Gentlemаn Riders Bulgaria. – Ние мъжете би трябвало постоянно за сме галантни и да сме джентълмени – както с външния си тип, по този начин и в връзките към по-беззащитните. С тази демонстрация целим да обърнем внимание на най-разпространеното онкозаболяване измежду нас, мъжете.

Мотопоходът ще се организира от 11:00 до 12:00 ч., сборният пункт е на пл. " Ал. Батенберг ". За 12:30 ч. е планувана стратегия с музиканти, безвъзмездна бира, разпространяване на информация за рака на простатата, в това число и уточнения от лекари онколози.

Според тревожната статистика над 1 млн. мъже по света получават диагнозата рак на простата, което е към 8% от всички новорегистрирани онкологични болести и над 15% от раковите болести при мъжете. В България по данни на Националния раков указател през 2013 година са регистрирани 2825 нови случая на болестта, което бележи растеж от 60% за последните 10 години.

Могат да вземат участие и да проявят съпричастие и хора без мотори, в това число и дами. Който има предпочитание и опция може да подари средства (онлайн), които отиват във фонд на фондация, чиято съществена активност е предварителна защита, проучвания и търсене на лекуване на заболяването.

До този миг са събрани над 3,6 млн. $ от всички страни по света. Целта е през тази година сумата да доближи 5 милиона.

Чуйте повече за благотворителната самодейност и поканата от Венцислав Ганев.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР