В неделния ден станахме свидетели на един от най-вълнуващите финали

...
В неделния ден станахме свидетели на един от най-вълнуващите финали
Коментари Харесай

Ники Пилич: Не беше истинският Джокович, иначе нямаше да загуби; Алкарас също знае това

В неделния ден станахме очевидци на един от най-вълнуващите финали в историята на Уимбълдън, откакто Карлос Алкарас и Новак Джокович ни подариха близо петчасово тенис представление, от което в последна сметка победител излезе младият испанец. Въпреки че дуелът бе на извънредно високо равнище и първокласните разигравания следваха едно след друго, то някогашният югославски тенисист и бивш ментор на сърбина - Ники Пилич, съобщи в изявление, че 23-кратният първенец от Шлема не е съумял да покаже най-хубавото си лице и това е разрешило на младока да вдигне дебютен трофей на " свещената трева ".

" Това не беше същинският Новак Джокович. Той просто нямаше ден и самият Алкарас го призна след мача. Новак имаше всички шансове да завоюва втория сет и да поведе с 2:0, само че позволи две нетипични за себе си неточности в тайбрека и противникът му съумя да се възползва. В третата част играта на Джокович напълно катастрофира, само че в четвъртата още веднъж стартира да играе на познатото си равнище. В началото на петия сет той направи няколко грешки на личен сервис, с което разреши на Карлос да го пробие. 

Началният му удар представляваше проблем в хода на целия дуел, почтено казано. Да вземем да вземем за пример мача му против Хуберт Хуркач - тогава Ноле сервираше просто безпогрешно, сервис геймовете му бяха съвършени, а на финала не направи ас в продължение на цели два сета. Ако Новак беше играл на най-високото си равнище, той нямаше да загуби ", безапелационен е някогашният №6 в света.

Nikola Pilic, ex-coach de Djokovic: « Ce n’était pas le vrai Novak face à Alcaraz. S’il avait joué à son vrai niveau, il n’aurait pas perdu »
— We Love Tennis (@Welovetennis)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР