В небето над Сирия е забелязан летящ радар. Записът е

...
В небето над Сирия е забелязан летящ радар. Записът е
Коментари Харесай

Какво става: В небето над Сирия ври и кипи от шпионски самолети на САЩ и Русия

В небето над Сирия е видян „ летящ радар ”. Записът е публикуван в Телеграм канала Directorate 4, който се занимава с мониторинг на терористичната активност.

Над територията на провинция Хама е видян аероплан за далечно радиолокационно разкриване и ръководство А-50У, а също и ирански транспортен боен аероплан Lockheed C-130 Hercules.

В края на февруари бе обявено, че в Сирия във въздушната база Хмеймим са пристигнали четири изтребителя Су-35С и аероплан за далечно радиолокационно разкриване и ръководство А-50У.

Самолетът за далечно радиолокационно разкриване и ръководство (ДРЛОиУ) А-50У е основан въз основата на военнотранспортната машина Ил-76. Монтираният на борда многофункционален радиотехнически комплекс се употребява за откриването на въздушни, надводни и наземни цели, предаването на целево означение и съгласуваност на дейностите на силите на съдружниците. Този аероплан се явява мощна радиолокационна станция с въздушно базиране и летящ команден пункт.

Първоначално се съобщаваше, че дружно с „ летящия радар” е бил видян и съветски разследващ аероплан. Впоследствие обаче въпросната информация бе поправена.

Междувременно стана ясно, че седем американски самолета са направили разследващи задачи в източното Средиземноморие покрай крайбрежията със Сирия, където е ситуирана съветската въздушна база Хмеймим и базата за материално-техническа поддръжка на ВМФ на Русия в Тартус. Това демонстрират данни от мониторинга на полетите на военната авиация, които са оповестени в профила в Туитър на Mil Radar.

12 APR: US Navy P-8A 168439 PS122 departed Sigonella at 0450z - Eastern Mediterranean mission pic.twitter.com/Z0pxWrsEmQ
— Mil Radar (@MIL_Radar) 12 април 2018 година Става дума за шест самолета за битка с подводници на Военноморски сили на Съединени американски щати P-8A Poseidon, които са изхвърчали от авиобазата Сигонела на италианския остров Сицилия, а също и за аероплан за радиоелектронно разузнаване на Военноморски сили на Съединени американски щати EP-3E Aries II, който е изхвърчал от база на гръцкия остров Крит.

12 APR: US Navy P-8A 168439 PS056 departed Sigonella at 1845z - Eastern Mediterranean mission pic.twitter.com/ZNNzyV8gQD
— Mil Radar (@MIL_Radar) 12 април 2018 година
По-рано американският ефирен канал CNBC, базирайки се на източник, осведомен със обстановката, заяви, че Съединени американски щати преглеждат в качеството на цели за удари в Сирия осем обекта. В листата с задачите са включени две летища, проучвателен център и дружество, което, както се допуска, има отношение към производството на химически оръжия.

Превод и редакция: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР