В Неапол, известен като града на Камората, все повече деца

...
В Неапол, известен като града на Камората, все повече деца
Коментари Харесай

Бебешките банди грабят и убиват в Неапол

В Неапол, прочут като града на Камората, от ден на ден деца и младежи се причисляват към така наречен бебешки банди, които са изключително брутални и безскрупулни, написа „ Дойче веле “ (Deutsche Welle).

Младите хора и децата се събират вечер на площадите в бедните квартали и остарелия център на града. Там те продават опиати, телата си или уговарят удари.

Членове на една от бандите описват, че са почнали с кражбите на игра. Вече се занимават професионално с това. Твърдят, че изкарват към 4 хиляди евро на седмица.

Момчетата признават, че в никакъв случай не са работели и нямат нито умения, нито предпочитание да се трудят легално.

Обвиняват страната, за това, че не могат да си намерят добре платена работа.

Казват, че ножовете им са постоянно подръка и тактиката им е да ги употребяват първи, при конфликтна обстановка. Имат и револвери, само че ги взимат, единствено, когато отиват, с цел да убият някого.

В дребен апартамент в безпаричен квартал на Неапол живее многочленно семейство. Мъжът и дамата – Грация и Чиро, нямат обучение. Тя работи като чистачка, а той продава носни кърпички и други дребни артикули на улицата. Имат четирима синове, двама от който са в пандиза, само че всичките се занимават с закононарушения.

Единият от синовете им – Микеле, излежава доживотна присъда за ликвидиране. Момчето било на 12 години, когато простреляло служител на реда.

Баща му Чиро също е лежал в пандиза. Твърди, че по-късно не могъл да си откри работа. Казва с горделивост, че Микеле е положително дете, работи нападателно единствено, когато се постанова и даже хората от Камората се опасяват от него - „ заобикалят го, тъй като знаят, че е безсъвестен “.

Майката Грация упреква за всичко страната – за неналичието на работа и обучение. Тя твърди, че синовете ѝ се усещат добре в пандиза – като на хотел. Казва, че децата нямат необикновен избор и е обикновено да крадат.

„ Не е срамно, тъй като моят наследник не е единственият “, декларира Грация.

Да бъдеш нарушител е обикновено за бедните в Неапол. В града има доста паметни плочи на жертвите на бебешките банди. Много малко са тези, които съумяват да се измъкнат от незаконния свят.

Бебешките банди пораждат в кварталите на Неапол, където хората са толкоз небогати, че даже Камората не се интересува от тях . Там където има мафиотски босове, улиците са надалеч по-сигурни и спокойни.

След като децата попаднат в пандиза, Камората си избира измежду тях и определените стартират своето образование като мафиоти.

Луиджи де Магистрис, кметът на Неапол, декларира, че казусът не би трябвало да се преувеличава.

„ Това е напълно действителен феномен, който постоянно е съществувал. Но не би трябвало да го изкарваме по-голям, в сравнение с е в реалност. Трябва да се надигнем против него с съответни ограничения, само че никога не става дума за изключително състояние “, споделя кметът.

Откриха 61 тела в зарязан крематориум в Акапулко

Откриха всеобщ гроб край проблематичния град Игуала в Мексико

Двама нарушители признаха, че са умъртвили 17 възпитаници в Мексико

Мексико - кървавата война, която може да се съпоставя единствено със Сирия

#Napoli «Baby gang a Napoli, nel recente periodo ondata di violenza senza precedenti» https://t.co/QehFeAqAet pic.twitter.com/e3m7xtto0D
— CorriereMezzogiorno (@corrmezzogiorno) September 10, 2018

Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР