В Неапол има стенопис с лика на Марадона. Върху лицето

...
В Неапол има стенопис с лика на Марадона. Върху лицето
Коментари Харесай

Прозорецът, който беше затворен 33 години

В Неапол има стенна живопис с лика на Марадона. Върху лицето му има прозорец, който се отваря, единствено когато... Наполи е първенец на Италия.

Хората от Неапол го отварят през 1987 година и 1990 година след спечелването на Скудетото, а от този момент е затворен.

Беше дадено, че те ще отворят този прозорец, единствено в случай че партенопеите завоюват купата. Е, случи се - за трети път в историята на клуба.

Всъщност, имаше и едно леко отклоняване - по изключение това се случи в края на 2022 година, откакто Аржентина завоюва Световното състезание по футбол в Катар. Поради толкоз доста обич и признателност към аржентинците, те отвориха прозореца и отпразнуваха Световната купа на южноамериканците, чията чест защитаваше преди време Диего Марадона.

Дон Диего и жителите на Неапол са блестящи образци за това какъв брой доста обич може да донесе футболът на хората. Италия не получи късмет да взе участие на Мондиала в Катар, само че огромна част от гордите неаполитанци, които не се усещат италианци. Подобно на каталунците, които не се усещат испанци.

И темпераментните южняци отпразнуваха спечелването на Световната купа от Аржентина. Това е чиста обич и тяхната пристрастеност към Бога на футбола.

Е, този прозорец се отвори още веднъж, откакто Наполи още веднъж стана първенец на Калчото. След 33 години...
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР