В не толкова превъзхождащ съперника мач Барселона успя да победи

...
В не толкова превъзхождащ съперника мач Барселона успя да победи
Коментари Харесай

Феран Торес донесе втора победа на Барселона в групите на Шампионска лига, Шахтьор изненада Антверпен

В не толкоз надминаващ противника мач Барселона съумя да победи Порто като посетител в среща от група Н в Шампионска лига.

Каталунците не съумяваха да провеждат красиви голови офанзиви, като първата от двете през първото полувреме бе пропусната от Феран Торес след негов отдалечен удар в 44-ата минута. 10 минути преди този момент Торес влезе като запаса, заменяйки Робърт Левандовски, който получи контузия. Тази промяна се оказа късметлийска за Шави Ернандес и неговия отбор. Испанецът през днешния ден записа мач номер 100 отпред на каталунците, а Торес направи празника му още по-значим в края на първото полувреме, отбелязвайки победния гол.

Друго удивително за наставника и отбора достижение бе, че юношата Емин Ямал счупи върха за най-млад дебютант – титуляр в Шампионската лига. Перлата е произвеждане на прословутата школа на каталунците „ Ла Масия ”. В 52-ата минута бе най-чистото състояние за Порто, при което Пепе бе набрал скорост и съвсем излизаше самичък против вратаря на Барса, само че Кунде го настигна и игра чисто, избивайки топката в навън. 20 минути преди края на срещата Галеро стреля мощно от границата на наказателното поле, само че вратарят на Барса Тер Щеген също имаше огромен принос за запазването на 3-те точки и в този случай избави.

В 76-ата минута Жоао Кансело игра с ръка и Порто получи правото да извърши дузпа. Реферът Антъни Тейлър обаче се съветва много дълго с ВАР, след което анулира 11-метровия углавен удар. Спорно беше дали нарушаването е в наказателното поле, или отвън него. В идната офанзива за Порто Мехди Тереми вкара гол със задна ножица, който бе анулиран  заради засада.

В другия мач от групата Шахтьор Донецк победи с 3:2 Антверпен. Гостите завоюваха с малко шанс, откакто белгийският отбор изпусна дузпа в последните секунди на срещата.

Арбнор Муя откри резултата в 3-ата минута в интерес на домакините, които поведоха още по-уверено с гол и на Мишел Баликвиша в 33-ата минута за 2:0. Второто полувреме обаче бе напълно доминирано от един тим и един човек – Данило Сикан, който означи 2 гола за обрата на гостите в 47-ата и 76-ата минута. Съотборникът му Ярослав Ракитский добави още един в 71-ата минута. В 98-ата, в последния вероятен миг, Тоби Алдервайлерд изпусна дузпа за домакините и не съумя да донесе най-малко точка от дуела за Антверпен.
След днешните срещи Барселона е водач в класирането с 6 точки, Порто и Шахтьор са втори и трети с по 3, а Антверпен остава финален без актив.

В идващия кръг на 25.10 белгийският отбор посреща португалския, а Барселона е хазаин на Шахтьор.

dariknews.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР